Nestlé Professional en Sligro maken wild toegankelijk

maandag, 14 September, 2015

Nestlé Professional en Sligro maken wild toegankelijk

Broodje ‘pulled swine’ of wildzijnburger zetten Nederlands wild zwijn op de kaart.

Amstelveen, 11 september 2015 – Om meer bekendheid te geven aan de culinaire variaties die mogelijk zijn met Nederlands wild zwijn, hebben Sligro en Nestlé Professional Food de handen ineen geslagen. Elf topchefs van restaurants door heel Nederland deden recent nieuwe inspiratie op tijdens een wildpluk workshop en wildclinic in Lingewaard. Ook maakten zij combinaties van wild zwijn, de fonds en sauzen van CHEF. Wildgerechten werden voorheen beschouwd als een exclusief maal, maar worden toegankelijker wanneer het vlees wordt verwerkt tot een trendy gerecht, zoals een wildzwijnburger of -hotdog.

 

“Wild is het mooiste scharrelvlees dat er is. Gasten denken vaak dat wild sterk van smaak is, maar dat vooroordeel willen wij graag wegnemen”, zegt Edwin Detering, culinair adviseur Nestlé Professional Food. “Bovendien is een lokaal product zoals Nederlands wild zwijn nu weer volop verkrijgbaar. Door ook eens een toegankelijk wildgerecht op de kaart te zetten, wordt de drempel voor gasten verlaagd om wild opnieuw te ontdekken. Denk aan een gerecht zoals een broodje ‘pulled swine’.”

 

Tijdens de wildclinic en wildpluk workshop ontdekten de chefs de eetbare natuur onder begeleiding van Edwin Florès, professioneel wildplukker en kookboekenschrijver. Na het plukken van onder andere wilde paddenstoelen, verse waterkers en watermunt, werden deze verwerkt in de gerechten uit de wildclinic.

 

Mooie gerechten van nek en schouder

Wild zwijn stond centraal tijdens de wildclinic van Nestlé Professional en Sligro. De chefs kregen een demonstratie van het uitbenen van een wild zwijn en er werd uiteengezet hoe de incourante delen van wild zwijn smakelijk te bereiden zijn. Zelfs voor de minder gangbare delen van wild zwijn is een bereidingswijze te bedenken. “Voorstuk, schouder en nek zijn delen die minder vaak worden gebruikt, maar er zijn mooie gerechten van te maken”, licht Hein Willemsen, SVH Meesterkok toe. “Door deze technische delen lang op lage temperatuur te garen (sous-vide), wordt het vlees heerlijk mals. Een schouderstuk kan na het garen worden gegrild om het vervolgens te serveren met pasta en paddenstoelen. Het nekstuk kan worden gegaard in een wildjus op basis van demi glace. De smaak van wildzwijnvlees laat zich goed combineren met krachtige sauzen zoals de CHEF rodewijnsaus of pepersaus. Een mooi stuk vlees zoals Nederlandse wild zwijn verdient het om gecombineerd te worden met een hoge kwaliteit saus of fond, zoals de producten van CHEF.”

 

Over Nestlé Professional Food

Nestlé Professional Food is onderdeel van Nestlé, het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld, en verantwoordelijk voor de productie van onder andere merken als MAGGI en CHEF®. Nestlé Professional Food richt zich hiermee op professionals in de food service branche en voorziet in hun behoefte aan creatieve culinaire oplossingen. Zo helpt Nestlé professionele chefs bij het bieden van smakelijkere en gezondere keuzes aan consumenten. Meer info: www.nestleprofessional.nl/food