Sterrenchefs inspireren tijdens ‘A Day to Amuse’ met amuses op basis van natuurlijke fonds

woensdag, 23 September, 2015

Amstelveen, 23 september 2015 – Ruim 40 topchefs werkten dinsdag samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met fond. Acht sterrenchefs en één patissier bereidden hun signature amuse met CHEF Natural Fonds tijdens de inspiratiedag ‘A Day to Amuse’ van Nestlé Professional Food.

Sterrenchefs inspireren tijdens ‘A Day to Amuse’ met amuses op basis van natuurlijke fonds

CHEF Natural Fonds spelen de hoofdrol in masterclasses voor en door topchefs

Amstelveen, 23 september 2015 – Ruim 40 topchefs werkten dinsdag samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met fond. Acht sterrenchefs en één patissier bereidden hun signature amuse met CHEF Natural Fonds tijdens de inspiratiedag ‘A Day to Amuse’ van Nestlé Professional Food. Het event bood aan vijfendertig geselecteerde chefs de kans om een extra dosis culinaire inspiratie op te doen voor de feestmaanden. Door fond de hoofdrol te geven in alle gerechten toont Nestlé Professional de verrassende veelzijdigheid van dit basisproduct. Zo werd er zelfs een dessertamuse gemaakt met fond als basis.

De amuses van de sterrenchefs varieerden van kreeft met Kemperkip tot gelakte kalfswang. Ook was er een dessertamuse op basis van schaaldierenfumet, gemaakt door patissier Hidde de Brabander. De genodigden mochten zelf in koksbuis aan de slag tijdens de inspirerende masterclasses en leerden welk gemak de CHEF Natural Fonds kunnen bieden in diverse gerechten. “Dat fond een goede basis is voor soepen en sauzen, weet elke chef,maar de toepassing ervan als basisproduct in andere gerechten zoals amuses, is vrij onbekend”, zegt Guido Robert, culinair adviseur Nestlé Professional en SVH Meesterkok. “Met ‘A Day to Amuse’ willen wij chefs verrassen met de mogelijkheden van CHEF Natural Fonds, zodat zij vol inspiratie terugkeren in hun eigen keuken.”

Experimenteren met fond

Eén van de sterrenchefs die deze dag zijn signature amuse maakte, was Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob. Hij maakte gemarineerde zeebaarsfilet op basis van CHEF Natural Fond demi-glace. “Het gebruiksgemak van CHEF Natural Fonds is groot. Bovendien smaakten mijn amuses precies zoals in mijn eigen keuken. Het is leuk om te zien hoe met een kwalitatief hoogwaardig gemaksproduct als deze fonds volop gevarieerd en geëxperimenteerd kan worden. Dat levert zo met de feestdagen in aantocht een hoop inspiratie op.”

 

Naast Alain Alders waren ook sterrenchefs Rogér Rassin, Rik Jansma, Gerard Wollerich, Raymond Prinsen, Wouter van Laarhoven, Lars van Galen, Wilco Berends en patissier Hidde de Brabander aanwezig. Ook zij gaven creatieve masterclasses aan de aanwezige chefs en toonden hun lekkerste amuses op basis van CHEF Natural Fonds. Deze natuurlijke fonds worden gemaakt in de fabriek van Nestlé Professional Food in Finland. Gastheer van ‘A Day to Amuse’ en SVH Meesterkok Hein Willemsen bezocht eerder de fabriek in Finland. “Ongelooflijk dat de professionele chefs daar alle fonds op dezelfde manier bereiden zoals wij dat in onze eigen keukens doen, maar dan op veel grotere schaal. De fonds worden vers bereid op basis van authentieke recepturen en met uitsluitend natuurlijke ingrediënten”, aldus Willemsen.

Het is de derde keer dat Nestlé Professional Food een inspiratiedag organiseert voor en door topchefs in het Miele Experience Center in Vianen.

Over Nestlé Professional Food

Nestlé Professional Food is onderdeel van Nestlé, het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld, en verantwoordelijk voor de productie van onder andere merken als MAGGI en CHEF®. Nestlé Professional Food richt zich hiermee op professionals in de food service branche en voorziet in hun behoefte aan creatieve culinaire oplossingen. Zo helpt Nestlé professionele chefs bij het bieden van smakelijkere en gezondere keuzes aan consumenten. Meer info: www.nestleprofessional.nl/food

Contactinformatie (niet voor publicatie)
Nestlé Nederland

Hugo Stienstra, Corporate Communicatie Manager

M: 06-1135 6723

E: [email protected]