Recycling

donderdag, 23 March, 2017

Nestlé Professional is niet alleen betrokken bij het productie en distributie proces van de koffie, melk en cacao. Ook is Nestlé Professional betrokken bij het correct recyclen van de machines en kunststoffen automatencups.

Contents: 

Nestlé Professional is onder andere aangesloten bij de volgende organisaties op het gebied van recycling:

Inzameling en recycling van elektrische apparaten

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan overheid en samenleving. 

Wettelijke verantwoordelijkheid

Alle producenten en importeurs waaronder Nestlé Professional hebben een wettelijke verantwoordelijkheid om afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting verantwoord te laten inzamelen en recyclen. Deze verantwoordelijkheid komt voort uit Europese wetgeving over WEEE (Waste of Electric and Electronic Equipment).

Bekijk ook de website van Wecycle: www.wecycle.nl

Bevorderen van inzameling en herverwerking van kunststof automatenbekers

Onder de naam Retour zamelt Cupcare Company kunststof en kartonnen bekers in. Cupcare Company is een samenwerkingsverband van leveranciers van kunststof automatenbekers, drankenautomaten en koffiefabrikanten in Nederland.
 
Cupcare Company is in 1991 opgericht en is een non-profitorganisatie. De doelstelling van Cupcare Company is het bevorderen van de inzameling en herverwerking van kunststof automaten-drinkbekers. Bekijk hier de website van Cupcare Company: www.bekerrecycling.nl

 

Bekijk hier onder ook hoe eenvoudig het is om aan bekerrecycling te doen, en ongeacht bedrijfsgrootte bij te dragen aan een schoon milieu.