Plantaardige maaltijden voor de zorg

GARDEN GOURMET® en Health Food Wall slaan handen ineen om een vegan menu van maaltijden en snacks voor de zorg aan te bieden. De recepten zijn speciaal ontwikkeld om de zorg te ondersteunen in de groeiende behoefte aan smakelijke en volwaardige veganistische maaltijden.

WAAROM PLANTAARDIGE MAALTIJDEN VOOR DE ZORG?

Veganistisch of plantaardig eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder dierlijke producten te consumeren. De grootste groep consumenten die veganistisch wilt eten maakt gebruik van herkenbare vlees- en visvervangers. Ook de zorg staat steeds meer stil bij duurzaamheid en gezondheid. Zo hebben elf ziekenhuizen in Nederland de intentieverklaring ‘Voorhoedeziekenhuizen in Voeding’ getekend. Hiermee verklaren de ziekenhuizen dat ze in 2022 een volledig gezond en duurzaam voedingsaanbod aanbieden aan patiënten, bezoekers en medewerkers.

WAAROM KIEZEN CONSUMENTEN VOOR VEGANISTISCH?

De impact van het eten van vlees op het milieu verontrust velen, vooral de millennials.
Het minderen van vleesconsumptie kan voortkomen vanuit dieetredenen.
Daarnaast is dierenwelzijn een andere belangrijke reden waarom mensen kiezen voor een plantaardig dieet.

HET AANBOD

De recepten zijn speciaal ontwikkeld om de zorg te ondersteunen in de groeiende behoefte aan smakelijke en volwaardige veganistische maaltijden. Veganistische maaltijden en snacks voor patiënten helpen ziekenhuizen om doelen van duurzaamheid en gezondheid te bereiken. Alle maaltijden en snacks zijn met veel zorg ontwikkeld en voldoen aan de richtlijnen voor de zorg. Alle ingrediënten zijn samengesteld om een herkenbaar, voedzaam en zeer smakelijk product te maken. De maaltijden en snacks zijn uitermate geschikt voor de veganistische patiënt. Uw instelling kan daarnaast een duurzame stap maken door de gerechten op een vaste dag van de week aan te bieden aan een groot deel van uw patiënten. Denk bijvoorbeeld aan het introduceren van een ‘Meatless Monday’ of ‘Veganistische Vrijdag’.

Alle gerechten zijn apart te bestellen om uw huidige aanbod aan te vullen. De gerechten worden kant-en-klaar en vriesvers aangeleverd.

PARTNERS

Health Food Wall biedt verse vegetarische en veganistische producten aan middels innovatieve vending machines binnen o.a. ziekenhuizen in Nederland. Health Food Wall heeft als missie om mensen te stimuleren vaker te kiezen voor gezond, duurzaam en plantaardig door de drempel voor de aankoop te verlagen. Waar vending machines in ziekenhuizen ingezet worden voor gasten en werknemers, wil Health Food Wall nu ook veganistische opties aanbieden aan patiënten in de zorg.
Kragtwijk Finest Food bereidt met veel zorg en aandacht maaltijden en levert deze aan diverse afnemers. Zo bereidt Kragtwijk Finest Foods onder andere kosjere en speciale maaltijden voor verschillende luchtvaartmaatschappijen, ziekenhuizen en zorginstellingen. Kragtwijk Finest Foods staat voor maatwerk en top kwaliteit, waardoor zij de ideale partij zijn om de veganistische maaltijden van Health Food Wall en GARDEN GOURMET® te bereiden.