AFRIKAANSE PINDA STOOFSCHOTEL

Dit heerlijke kruidige stoofpotrecept vol smaak en textuur laat je even in Afrika wanen. De rijke pinda- en tomatensaus gaat in dit recept perfect samen met een geurige gemberrijst met een vleugje chili. Verras jouw gasten met dit unieke vegan gerecht en laat zien hoe lekker en veelzijdig plantaardig kan zijn. 

  • 1:00 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • gemiddeld

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN 

30g Plantaardige olie
500g Zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
900g GARDEN GOURMET® Filet Stukjes
800g Erwten met zwarte ogen, uitgelekt en gespoeld
1½st Verse rode Scotch bonnet pepers, zonder zaadjes (optioneel)
110g Tomatenpuree
800g Gehakte tomaten
40g CHEF Liquid Concentrate Groenten
1l Water
200g Pindakaas
500g Spinazie, gehakt
25g Vers citroensap
60g Verse koriander, grof gehakt
5st Lente-uitjes, fijn gehakt
2½st Verse rode chili, zonder zaadjes en fijn gesneden

Voor de pasta:
1,25kg Uien, geschild en grof gehakt l
30g Knoflook, grof gehakt
75g Verse gember, geschild en grof gehakt 
7,5g Paprikapoeder
15g Gemalen korianderpoeder
7,5g Gemalen kurkuma
15g Komijnpoeder
7,5g Gemalen fenegriek
1st Verse rode Scotch bonnet chili (naar smaak), zonder zaadjes en grof gehakt

  1. Doe alle ingrediënten van de psata in een keukenmachine en blitz tot een grove pasta. 
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote, zware steelpan. Voeg de  pasta en GARDEN GOURMET Filet Stukjes toe en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe om ervoor de zorgen dat de pasta niet verbrandt. 
  3. Voeg vervolgens de erwten met zwarte ogen, de Scotch bonnet chili en de tomatenpuree toe en roer goed door. Giet de tomatensaus, de groentebouillon en de pindakaas erbij en roer goed door. Dek de pan af met een deskel en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen, af en toe roerend.
  4. Voeg na 20 minuten de zoete aardappelen toe en sluit af met een deskel en kook nog eens 15 minuten. Voeg wat water toe om de consistentie, indien nodig, te verminderen.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Laat het 5 minuten in de pan verwelken. Voeg tot slot het citroensap, de koriander, de lente-uitjes en de gesneden chilipepers toe. 

CHEF'S TIPS

  • Serveer het gerecht samen met een kom bruine gember rijst als aanvulling op de stoofpot