CHILI SIN CARNE

Met GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt creëer je in een handomdraai onweerstaanbare plantaardige gerechten. Dit product neemt verschillende kruiden prachtig op voor een optimale smaak, waardoor jij de flexibiliteit hebt om jouw eigen signatuur toe te voegen. Het gehakt is de perfecte basis voor nieuwe receptcreaties of traditionele gerechten, zoals een rijke lasagne, pastarecepten, ovenschotels of Chili Sin Carne.  

  • 0:50 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • gemiddeld

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN 

2kg GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt 
10kg Tomaten 
100g Gehakte knoflook 
50g Chili poeder 
80g Komijn poeder 
20g Tomaten puree 
300g Zure room 
3st Rode paprika 
3st Groene paprika 
1kg Rode kidney bonen gaar
10g Verse koriander
100ml Olijfolie 
5st Uien 
10st Tortilla wraps 

  1. Ontdooi het gehakt voor het koken. Snijd de uien, tomaten en paprika in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een grote bakpan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt toe en kook 10 minuten.
  3. Voeg de in blokjes gesneden tomaten en paprika, de komijn, het chilipoeder en de tomaat toe plak en kook gedurende 20 minutenVoeg de gekookte rode bonen en de fijngehakte koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de Chili sin carne op een tortilla met guacamole salade en zure room.

CHEF'S TIPS

  • Je kunt dit gerecht op smaak brengen met pure chocolade om de bitterheid toe te voegen.
  • GARDEN GOURMET® Vegan Rulgehakt absorbeert 60 tot 80 procent vloeistof tijdens het koken.
  • Serveer alle elementen apart voor thuisbezorging.

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per Portie

Volwassenen RI

% RI

Voedingswaarden

    

Energie

619 KJ
147 kcal
3390 KJ
808 kcal
  

Vetten

4.0 21.77031%

 - waarvan: verzadigd

0.63.22016%

koolhydraten

14.0579.626031%

waarvan: suikers

4.022.19025%

Vezels

5.731.2  

Eiwitten

10.557.950116%

Sodium

0.120.662.428%

Zout

0.301.66628%