Chipotle chili met zwarte bonen en zoete aardappel

Dit makkelijke vegan chili-recept zit boordevol groenten en smaak en is het perfecte gerecht om op elk moment van het jaar te serveren. De combinatie van GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt, chilipoeder en andere specerijen geven dit gerecht een unieke twist!

  • 0:55 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • easy

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN 

800g GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt 
800g
 Zwarte bonen in blik
800g Gehakte tomaten in blik
300g Rode uien, gepeld en fijn gesneden
60g Zongedroogde tomatenpaste
60g Knoflook, fijn gehakt
50g Chipotle pasta
20g Olijfolie
2st Rode pepers, ontzaad en fijn gesneden
2st Kaneelstokjes
1tl Komijnzaad
2el Gerookte paprikapoeder
½tl Hete chilipoeder
300ml Water

Voor de geroosterde zoeteaardappel:
1.7kg Zoeteaardappelen
40ml Plantaardige olie

Voor de garnituur:
100g Vegan sourcream
2st Groene pepers, in ringen gesneden
2st Maïskolven
1tl Olijfolie
1tl Chilivlokken
Zwarte peper
Verse koriander

 

 

  1. ​​​​​Verwarm de oven op 200ºC
  2. Verhit voor de chili de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe, bak 5-10 minuten en voeg dan de knoflook toe.
  3. Bak 2-3 minuten en voeg dan komijnzaad, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, chipotle pasta en tomatenpuree toe en roer zodat alles goed bedekt is.
  4. Voeg vervolgens de uitgelekte zwarte bonen, GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt, gehakte tomaten, water en de kaneelstokjes toe. Breng ongeveer 20-25 minuten aan de kook.
  5. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 tot 2 cm. Leg ze op een bakplaat, meng de olijfolie erdoor en rooster ze 20 minuten.
  6. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 tot 2 cm. Leg ze op een bakplaat, meng de olijfolie erdoor en rooster ze 20 minuten.
  7. Houd de maïskolf rechtop en snijd de zijkanten af, verwijder de korrels terwijl je rond werkt. Meng de korrels met de olijfolie en bak in de oven 10-15 minuten, meng na 10 minuten. De suikermaïs moet aan de randen een beetje verschroeid zijn.
  8. De chili moet dikker worden en een dieprode kleur krijgen. Controleer de consistentie en voeg indien nodig meer water toe.
  9. De zoete aardappel moet worden gebakken totdat deze gekarameliseerd / bruin aan de randen zijn geworden.
  10. Verdeel voor het serveren de chili over 10 kommen, bedek elk met de geroosterde zoete aardappel, vegan sourcream, verse koriander, geroosterde maïs, chilivlokken en extra chili!

CHEF'S TIPS

Deze vegan chili kan worden afgetopt met geraspte milde vegan kaas en gepresenteerd worden in tortillas. 

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per Portie

Volwassenen RI

% RI

Voedingswaarden

    

Energie

507 KJ
121 kcal
2431 KJ
579 kcal
2000 kcal29%

Vetten

3.1 14.97021%

 - waarvan: verzadigd

0.73.22016%

koolhydraten

15.272.926028%

waarvan: suikers

4.722.39025%

Vezels

4.019.3  

Eiwitten

6.320.95042%

Sodium

0.190.632.426%

Zout

0.471.57626%