De Mexicaanse Veggie Burger

Voeg een mexicaanse twist toe aan de heerlijke GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger. Deze mexicaanse burger is vol op smaak door de verse, spicy tomaten salsa, chipotle mayonnaise en smokey kaas, geserveerd met een heerlijke frisse salade. De GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger heeft alles wat een burger onweerstaanbaar maakt, alles behalve vlees! 

  • 0:40 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • easy

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN 

Ingrediënten:
10st GARDEN GOURMET® Vegan Sensational™ Burger 
10st Zuurdesem broodjes
10 plakjes gerookte cheddar kaas

Salade:
5 kleine wortels, geraspt
3 stengels selderij, in plakjes
3 baby gem sla, gesneden
1 grote uit, plakjes

Salade dressing:
5 tomaten, blokjes
1 grote ui, fijn gesneden
40g waterkers
2,5 rode chili, gesneden
5 tl chipotle mayonnaise
2,5 tl tomaten puree
2,5 tl citroensap
2,5 tl eetlepel water
1 bos munt
1 bos koriander
Sap van 2 limoenen

 

  1. Verwarm de oven tot 180 °C. Leg de bevroren GARDEN GOURMET® Vegan Sensational™ Burgers op de bakplaat en bak 12 tot 15 minuten. Haal de burgers uit de oven en leg een plakje kaas op elke burger. Stop terug in de oven voor 3-4 minuten, en voeg de broodjes ook de laatste 2 minuten toe in de oven.
  2. Mix de tomaten, ui, rode chili en koriander met de limoen sap in een kom
  3. Mix alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Mix alle salade dressing ingrediënten in een kleinere kom en klop tot een glad geheel. Giet de dressing over de salade en mix.
  4. Snijd de broodjes doormidden, plaats de helft van ieder broodje op de borden en smeer in met chipotl mayonnaise en top af met waterkers. Leg de burger met gesmolten kaas er boven op en voeg de mix van groenten met limoensap er aan toe. Leg de bovenkant van het broodje erop, en serveer met de salade.

CHEF'S TIPS

 

  • Je kunt dit recept gemakkelijk volledig Vegan maken door de zuurdesem broodjes te vervangen door vegan broodjes, en de cheddar kaas en mayonnaise te vervangen door vegan alternatieven!
  • Bied je gasten hun favoriete kruiden aan om deze Mexicaanse Veggie Burger extra veelzijdig te maken: ketchup, mosterd of augurken voor extra smaak.