INDIAANSE TIKKA MASALA

Van wokgerechten, stoofmaaltijden tot spicy curry's, met de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes kun je eindeloos variëren! Je kunt er bijvoorbeeld deze heerlijke Indiaanse vegan tikka masala mee bereiden. De spot-smaak en sappige textuur van de filet stukjes lenen zich ideaal voor deze smaakvolle curry.

  • 0:40 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • gemiddeld

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN 

1kg GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes 
30ml CHEF Liquid Concentrate Groenten
4st Witte uien
800g Buitoni Coulis
10g Tomatenpaste
150ml Vegan kookroom
150ml Vegan volle yoghurt
5st Knoflooktenen
2cm Gember
10g Komijn
10g Gemalen korianderzaad
5g Kurkuma
5g Paprikapoeder
5g Garam Masala
12st Kardamompeulen
2st Rode chili
Plantaardige olie
Zout

20g Tomaten puree 
300g Zure room 
3st Rode paprika 
3st Groene paprika 
1kg Rode kidney bonen gaar
10g Verse koriander
100ml Olijfolie 
5st Uien 
10st Tortilla wraps 

  1. Marineer de GARDEN GOURMET® Filetstukjes een nacht in de vegan yoghurt en de gekneusde teentjes knoflook.
  2. Maak een pasta van de droge kruiden, chilipeper, gemberwortel, kardemomzaadjes en knoflookteentjes. Gebruik hiervoor een kleine blender of vijzel.
  3. Haal de GARDEN GOURMET® Filet Stukjes uit de marinade en leg ze onder een hete grill of zet ze in een oven op 220 graden tot de kleur donkerbruin wordt.
  4. Snipper de uien en bak ze in een voorverwarmde pan met olie.
  5. Voeg de kruidenpasta en de tomatenpuree toe en bak even mee.
  6. Voeg de Buitoni® tomaten coulis en CHEF® Liquid Concentrate Groenten toe.
  7. Voeg de GARDEN GOURMET® Filet Stukjes toe. Breng vervolgens aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  8. Roer als laatste de vegan kookroom erdoor en breng op smaak met zout. Serveer de Tikka Masala warm over de rijst.

CHEF'S TIPS

  • Serveer de indiaanse tikka masala met naambrood.