KOREAANSE BOWL MET AZIATISCHE GROENTEN

Dit vegan Koreaanse recept boordevol smaak kan snel worden bereid en is een feestje op het bord door de kleurrijke aziatische groenten. Het recept is geïnspireerd op de klassieke Koreaanse bowls waarbij het rundergehakt is vervangen door vegan gehakt. Laat jouw gasten zien hoe veelzijdig vegan kan zijn!

  • 0:30 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • gemiddeld

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN 

800g GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt 
450g Ongekookte basmati rijst  
200g Lente-uitjes, gewassen en fijn gehakt
50g Sojasaus met minder zout
20g knoflook, gehakt
20g Gember, geschild en geraspt 
3½el Agavenectar
3½el Bruine suiker
3½tl Sesamolie
3½tl Verse limoensap
5el Water

Voor de garnituur:
100g Ongezoute pinda's, gehakt
5st Lente-uien, gewassen en in fijne ringen gesneden
2st Rode chilipepers, in ringen gesneden
30g Srirachasaus
20g Korianderbladeren
10g Sesamzaad

Voor de geroerbakte aziatische groenten:
100g Choy sum, gehakt
300g Groene bonen, in plakjes gesneden
50g Hoi-sin-saus
40g Koriander
15g Sojasaus met minder zout
5g Gember, geschild en geraspt
6st Baby bok-choy, gehalveerd
6st Knoflooktenen, in plakjes gesneden
5st Lente-ui, gewassen en in fijne ringen gesneden
2st Lange rode chilipeper, in plakes gesneden
1el Sesamolie

  1. Voeg de agavenectar, bruine suiker, sesamolie, limoensap, sojasaus en water samen in een mengkom en zet apart.
  2. Verhit in een grote pan de sesamolie op middelhoog vuur en voeg de knoflook en gember toe, bak 2-3 minuten en voeg dan het GARDEN GOURMET Vegan gehakt en de agavenectar toe en bak 6-8 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld voeg je de gesneden lente-uitjes toe.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet hem opzij. Zorg ervoor dat het warm blijft.
  4. Voor de aziatische groenten: Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur, voeg de knoflook, gember, chili toe. Bak circa 1 minuut tot ze knapperig zijn. Haal het knoflookmengsel uit de olie en zet apart. Voeg de paksoi, choy sum en bonen toe aan de wok en bak al roerend 3-4 minuten. Voeg de Hoi-sin-saus en sojasaus toe en bak al roerend nog 1-2 minuten tot de groenten gaar zijn. Haal ze uit de pan en serveer in een grote schaal. Bedek de Aziatische groenten met het knapperige knoflookmengsel en lente-uitjes.
  5. Verdeel de warme rijst in 10 kommen en doe het vegan gehakt in elke kom
  6. Garneer elke kom met lente-uitjes, pinda's, sesamzaadjes, gesneden chili, koriander en besprenkel met hete Siracha-saus.

CHEF'S TIPS

  •  Gebruik Chinese pannenkoeken om dit Koreaanse gerecht makkelijk te serveren als on-the-go gerecht.