PORTUGESE BURRITO BOWL

Dit Portugese gerecht is gemakkelijk te bereiden en heerlijk veelzijdig. Je kunt er extra ingrediënten toevoegen om jouw eigen signatuur te geven aan dit gerecht. De GARDEN GOURMET® Filet Stukjes zijn niet te missen in dit recept door de spot-on smaak en sappige textuur. Geschikt als lunchgerecht of als hoofdgerecht.

  • 0:15 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • gemiddeld

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN 

500g Maïs 
480g Zwarte bonen 
10st Rijpe tomaten, in vier stukken gesneden
3st Avocado's, in plakjes gesneden
2st Romaine sla, gewassen en versnipperd
2st Rode uiden, versnipperd

Rijst:
600g Gekookte rijst met lange korrel
50g Koriander, fijn gehakt
8st Lente-uien, gewassen en fijn gesneden
2st Limoenen, geperst
¼tl Chilivlokken

Filet stukjes en paprika's:
900g GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes
5st Knoflooktenen, gekneusd
2st Rode paprika's, zaden verwijderd en in plakjes gesneden 
2st Gele paprika's, zaden verwijderd en in plakjes gesneden
3st Limoenen, geperst
2el Gerookt paprikapoeder
2el Verse oregano, gehakt
3el Extra vierge olijfolie
2el Rode wijnazijn
2tl Cayennepeper
2tl Gemalen Komijnzaad
2tl Bruine suiker
Zwarte Peper

Dressing: 
20g Koriander, fijn gehakt
3st Limoenen, geperst
2st Knoflooktenen, gekneusd
4el Olijfolie
1tl Bruine suiker
½tl Gemalen komijnzaad
1tl Rode chilivlokken

Garnituur:
2st Limoenen, in plakjes
2st Groene chilipeper, in plakjes
Handje aan koriander

  1. Mix alle ingrediënten samen voor de marinade, behalve de filet stukjes en paprika's. Voeg de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes toe aan de marinade en laat het een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm een grote pan op middel hoog vuur, voeg de gemarineerde filet stukjes toe en bak totdat ze goud kleuren (circa 8 minuten). Haal ze uit de pan en laat afkoelen. 
  3. Voeg de paparika's toe aan dezelfde pan. Voeg eventueel extra olie toe. Bak totdat ze zacht en lichtbruin zijn. 
  4. Voeg de gekookte rijst, limoensap, koriander, chilivlokken en lente-ui toe in een grote kom. Breng op smaak met zwarte peper. 
  5. Mix alle ingrediënten voor de dressing samen. 
  6. Meng de sla, bonen, maïs, tomaten, ui en paprika's in 10 kommen. Verdeel de gemarineerde filetstukjes over de kommen. Bedek elke kom met plakjes avocado, besprenkel met de dressing en garneer met de partjes limoen, gesneden chili en koriander.

CHEF'S TIPS

  • Rol ingrediënten van de burrito bowl in een volkoren tortilla en bak in de oven voor 10 minuten voor een on-the-go snack.