Thaise Vegan Larb Salade

Maak indruk op je klanten met deze verleidelijke vegan Thaise salade! Een traditionele vleesmaaltijd, enorm populair in de tropische sferen van Laos en Noord-Thailand: nu volledig vegan met GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt. Met een heerlijke plantaardige twist en een balans tussen zoete en pittige smaken, is deze Thaise salade perfect voor een zonnige dag.

  • 0:30 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • gemiddeld

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN 

750kg GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt 
500g
babytomaatjes, gesneden in plakken van 0,5cm
400g sperziebonen, getopt en gesneden in stukjes van 1,5 cm
125g geroosterde pinda’s, licht geplet in een vijzel
100g verse basilicumblaadjes, fijngesneden
100 g verse korianderblaadjes, grof gehakt
60g sojasaus (laag in zout)
20g CHEF Liquid Concentrate Asian
15g CHEF Liquid Concentrate Lemon
10 teentjes knoflook
5st groene Jalapeño, fijngesneden
5st wortelen, geraspt
5st rode uien, fijn gesneden
10 el arachideolie
5el verse gember, geraspt
5el gehakte korianderstengels
2,5 tl sesamolie
5el ahornsiroop
Sap van 5 limoenen

Serveren:
5 baby gem sla (3 bladen per portie)
5 lenteui, dungesneden
4 rode chillies, klein gesneden
1 wortel, julliene
Bosje koriander blaadjes

 

  1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de arachideolie en ui toe en bak gedurende 3 minuten.

  2. Voeg de gember, knoflook, koriandersteeltjes en chili toe en bak 1 minuut mee

  3. Voeg het Garen Gourmet Vegan Gehakt, CHEF Liquid Concentrate Asian & Lemon paste, sperziebonen, sesamolie, sojasaus, limoensap en de ahornsiroop to en bak 4 tot 5 minuten tot de bonen net gaar zijn, maar nog wel knapperig blijven

  4. Haal de koekenpan van het vuur en voeg de wortel, tomaten, basilicum en koriander toe. Leg in een schone kom en laat het even staan

  5. Was de slablaadjes en schep het larb-mengsel erover, garneer met julienne wortel, lente-uitjes, pinda’s, chilipepers en korianderblaadjes

CHEF'S TIPS

Voeg wat rijstnoedels toe aan deze Thaise salade om de salade wat vullender te maken

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per Portie

Volwassenen RI

% RI

Voedingswaarden

    

Energie

493 KJ
118 kcal
1640 KJ
393 kcal
  

Vetten

6.2 20.67029%

 - waarvan: verzadigd

1.23.92029%

koolhydraten

7.725.726010%

waarvan: suikers

5.518.19020%

Vezels

3.210.7  

Eiwitten

6.320.95042%

Sodium

0.190.632.426%

Zout

0.471.57626%