Vegan Pasta Bolognese

Met GARDEN GOURMET® Vegan Rulgehakt creëer je in een handomdraai onweerstaanbare plantaardige gerechten. Dit product gaat goed samen met verschillende kruiden waardoor jij gemakkelijk jouw eigen signatuur kunt toevoegen. Het gehakt is de perfecte basis voor nieuwe receptcreaties of traditionele gerechten, zoals lasagne, pastarecepten, ovenschotels of chilli sin carne.  

  • 0:50 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • gemiddeld

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN 

1,5 kg GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt 
10st Tomaten
3kg Witte uien
700gr Gehakte knoflook 
700ml Rode wijn 
600g Wortel 
30g Tijm 
10ml Olijfolie 
1kg Spaghetti
100g Tomaten puree 
300g Selderij 
10g Oregano

  1. Ontdooi de GARDEN GOURMET® Vegan Mince. Snijd de uien, de tomaten, de wortels en de bleekselderij in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en fruit de uien, de knoflook, de wortels en de selderij 5 minuten
  3. Voeg de GARDEN GOURMET® Vegan Mince toe en kook nog 5 minuten.
  4. Voeg de tomaten, de tomatenpuree en de rode wijn toe. Laat 30 minuten koken op middelhoog vuur.
  5. Kook de pasta in kokend zout water met olijfolie beetgaar.
  6. Breng de bolognesesaus op smaak met verse tijm, gehakte oregano en peper en zout.
  7. Leg de pasta in een serveerschaal. Giet de bolognesesaus erover en decoreer met de verse basilicum.

CHEF'S TIPS

  • Gebruik CHEF® Signature Paste Port en Rode wijn reductie voor extra body
  • Om extra diepgang in de saus te creëren, kunt u de tomaten 20 minuten in de oven roosteren op 200°c
  • Personaliseer het gerecht voor thuisbezorging 
     

Voedingswaardetabel

 

Per 100 g

Per Portie

Volwassenen RI

% RI

Voedingswaarden

    

Energie

480 KJ
97 kcal

3258 KJ
772 kcal

 

 

Vetten

1.0

8.1

70

12%

 - waarvan: verzadigd

0.2

1.2

20

6%

koolhydraten

13.8

110.2

260

42%

waarvan: suikers

4.3

34.5

90

38%

Vezels

3.7

29.3

 

 

Eiwitten

6.3

50.0

50

100%

Sodium

0.05

0.39

2.4

16%

Zout

0.12

0.96

6

16%