Zoete Aardappel Curry

Deze vegan zoete aardappel curry maak je snel en gemakkelijk. Het geheim van deze heerlijke plantaardige curry zijn de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes; de ideale basis voor jouw vegan curry, ze nemen de rijke en romige smaken goed op voor optimale smaak. In combinatie met de gebakken uien, zoete aardappel, rijst en de rijke curry kruiden blijf jij jouw gasten verrassen! 

  • 0:25 Totale bereidingstijd
  • 10 porties
  • gemiddeld

WERKWIJZE

INGREDIËNTEN

750kg GARDEN GOURMET® Vegan Filet stukjes 
1l Water
50gr CHEF Liquid Concentrate Asian
3st Rode ui, gesneden
Olijfolie
3st Middelgrote zoete aardappel (oranje), in stukken gesneden (750 gram)
70gr Curry paste (eigen invulling)
35gr Gember wortel, geraspt
5 teen Knoflook, gehakt
700gr Buitoni tomaten salsa
1 blik Kikkererwten uitgelekt
375gr Baby spinazie gewassen
50gr vers gesneden korianderblaadjes

Serveren:
1250 gekookte meergranenrijst 
5st Kardemom
25gr Kurkuma 

  1. Bak de ui 5-10 minuten op laag vuur in de olie tot ze knapperig en bruin worden. Zet apart om te serveren bij de curry.
  2. Breng het water met de CHEF Liquid Concentrate Asian aan de kook en voeg hierbij de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes toe. Haal de pan van de warmtebron en laat de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes 30 minuten wellen. Zeef daarna met een bolzeef en laat uitlekken.
  3. Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes en kook ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water, laat uitlekken.
  4. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en voeg de kardemom en kurkuma toe aan het water. Giet af en zet apart.
  5. Warm de currypasta voorzichtig op in een grote pan met antiaanbaklaag en bak hierin de gember en knoflook. Voeg de zoete aardappelstukjes en uitgelekte kikkererwten toe en bedek ze met het currypasta mengsel. Voeg de Buitoni tomaten salsa toe, dek af en kook ongeveer 3-4 minuten. 
  6. Voeg de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes toe en verwarm 3-4 minuten. Roer tenslotte de spinazie erdoor en laat deze 1-2 minuten met het deksel erop gaar worden.
  7. Serveer de curry met de rijst, gegarneerd met de krokante uitjes en verse koriander

CHEF'S TIPS

  • Probeer ook eens een klodder mangochutney bij de curry en gebruik mini-naans of chapati's om de resterende saus op te nemen. Optie voor een extra topping: cashewnoten!
  • Kook de filetstukjes 5-8 minuten voor in CHEF® Asian Liquid Concentrate om de smaak te trekken.

Voedingswaardetabel

 

Per 100 g

Per Portie

Volwassenen RI

% RI

Voedingswaarden

    

Energie

640 KJ
152 kcal

2363 KJ
562 kcal

 

 

Vetten

4.0

14.7

70

28%

 - waarvan: verzadigd

0.6

2.1

20

21%

koolhydraten

19.9

73.7

260

11%

waarvan: suikers

4.1

15.2

90

28%

Vezels

3.9

14.4

 

 

Eiwitten

7.2

26.5

50

53%

Zout

0.35

1.31

6

22%