5 factoren voor puur kantoorgeluk

dinsdag, 11 December, 2018

Customers will never love a company until the employees love it first. Misschien is het deze uitspraak die ervoor zorgt dat bedrijven een 'Chief Happiness' of 'Inspiration Officer' in de arm nemen. En dat zorgt voor nieuwsgierigheid. Want wat voor arbeidsvitaminen hebben deze geluksbezorgers voor de organisatie in petto? En...kunt u zelf ook bijdragen aan het geluk van collega's?

Een Chief Happiness zorgt voor een werkomgeving die het geluk van medewerkers verbetert. Bijvoorbeeld door iedereen goed te informeren over de ontwikkelingen in de organisatie. Onduidelijkheid kan onrust teweegbrengen en goede communicatie voorkomt dit. Denk aan een interne nieuwsbrief, team updates of informatie in de lift, vergaderzalen of op het koffieapparaat.

Echte Inspiration Officers zijn verbinders. Mensen die graag een netwerk bouwen en relaties bij elkaar brengen. Bijvoorbeeld voor een periodieke inspiratiesessie. Het doel is leren en inspireren maar deze sessies creëren ook een informele setting waarin het eens over iets anders gaat dan werk. Denk ook aan een koffieproeverij. Een leuke manier om uw collega's eens op een andere manier te leren kennen!

Dit zijn de 5 belangrijkste geluksfactoren op kantoor

In Nederland zijn we blij met ons werk. Ongeveer 76% van de medewerkers zegt heel tevreden te zijn en de komende jaren bij hetzelfde bedrijf te blijven. Waar komt dat kantoorgeluk vandaan?

1. Interessant werk

Afwisselende werkzaamheden zorgen voor meer uitdaging en werkplezier. De kunst is om het werk interessant te houden. Het mag best een beetje grensverleggend zijn. Groei ontstaat buiten de comfort zone.

2. Gezellige collega's

"Fijne collega's", luidt een van de meest gegeven antwoorden op de vraag wat medewerkers belangrijk vinden aan hun werk. En eerlijk is eerlijk: we herkennen we ons allemaal wel in meer of mindere mate in deze reactie. Een goed contact met collega's heeft niet alleen een positieve invloed op ons welzijn, maar vriendschappen geven ons ook de kracht om een uitdaging -of crisis- het hoofd te bieden.

3. Creativiteit

Het ontrafelen van een complex probleem kan het begin zijn van iets moois. Hoe dichter bij de oplossing...hoe enthousiaster mensen vaak worden. Soms is zelfs de gedachte alleen al genoeg voor een glimlach. Nieuwe ideeën creëren reuring en een frisse wind in de organisatie.

4. Betrokkenheid

Betrokken collega's zijn productiever, creatiever en gemotiveerder. Communicatie speelt daarin een belangrijke rol. Mensen willen een stip op de horizon, zodat zij het gevoel hebben aan iets belangrijks mee te werken. Samen onderdeel uit maken van een groter geheel, dat schept een band. En wie bevriend raakt met collega's, mag zich echt gelukkig prijzen. Vriendschappen zorgen voor meer werkplezier.

5. Vrijheid

Zelf bepalen wanneer en waar u werkt, wordt gezien als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Wie zijn eigen tijd kan indelen heeft minder stress, staat minder in de file en heeft werk en privé meer in balans. Het werk kan beter gecombineerd worden met de zorg voor anderen, een studie of sport. Medewerkers die flexibel werken, leveren minimaal evenveel resultaat als hun collega's, soms zelfs meer. Als dat geen win-win is!

Bonus geluksfactor: Koffie op het werk

En last but not least: wist u dat koffie voor veel mensen ook een echte geluksmaker is? Niet voor niets besteden veel organisaties aandacht aan gezellige ontmoetingsplekken. Denk bijvoorbeeld aan kantine of koffiecorner als broedplaats voor nieuwe ideeën en initiatieven. Maar ook de receptie is vaak een echte sfeermaker, die klanten en medewerkers een warm welkom geeft.