5 tips voor het vergelijken van koffieleveranciers - Zó maakt u de beste keuze.

dinsdag, 11 December, 2018

U weet precies wat u wilt. Toch kan het vergelijken van koffie-leveranciers een tijdrovende klus zijn. Het loont om eens in de zoveel tijd te onderzoeken of u nog op uw plek bent bij uw huidige leverancier. Hoe dat werkt, leest u in deze blog.

Waarom heroriëntatie loont.

Omdat de grootste koffiedrinkers in een bedrijf de medewerkers zijn, is het belangrijk dat de kwaliteit van de koffie goed is. Een smaakvolle kop straalt waardering uit en maakt dat iedereen zich welkom voelt. Het vergelijken van leveranciers kost tijd, maar betaalt zich op den duur terug. Uiteindelijk geniet iedereen van betere koffie op het werk en van grotere arbeidsvreugde.

Hoe vergelijkt u verschillende koffieleveranciers?

De wereld van koffie kent veel keuzemogelijkheden. Dat kan soms een beetje overweldigend zijn. Er zijn een aantal factoren die uw keuze beïnvloeden, namelijk:

1. Smaak

De smaak wordt beïnvloed door een grote hoeveelheid factoren. Welke koffieblend spreekt u het meeste aan? Combineer het nuttige met het aangename en laat uw organisatie meeproeven. In veel gevallen kunt u een proefpakket koffiebonen bij uw (potentiële) leverancier bestellen, of zelfs samen een proeverij organiseren.

2. Machines

Wat voor uw organisatie de meest geschikte machine is, hangt af van veel verschillende factoren. Wilt u veel of weinig koffie zetten? Binnen een kort tijdsbestek of speelt snelheid geen rol? Wat voor wensen heeft u ten aanzien van het schoonmaken en bijvullen van de machine? Elke leverancier heeft een ander aanbod. Vergelijk daarom de verschillende machines die aangeboden worden en bekijk in hoeverre dit past bij uw wensen.

3. Ingrediënten

Gaat u voor verse koffiebonen of oploskoffie? Het soort koffie is van invloed op de smaak, zettijd en beleving. Het is dus heel afhankelijk van waar en wanneer u de koffie aanbiedt. In een congreszaal spelen andere factoren een rol dan bij een kleinschalige vergaderruimte. Welke koffie kan uw leverancier leveren? En bevat het assortiment van de leverancier naast koffie ook de bijbehorende service artikelen zoals papercups, suiker, melk, roerstaafjes, etc.?

4. Service

Is er een proefplaatsing mogelijk? Vraag uw (toekomstige) leverancier naar de service die geboden wordt bij de plaatsing van de machine, of in geval van storingen. Hoe snel kan een storing worden verholpen?

5. Offerte

En tot slot, wat houdt het aanbod in: wat is wel of niet inbegrepen? Is de prijs gebaseerd op een kopje koffie of op een zak bonen? En wat zijn de voorwaarden? Welke verplichtingen brengt het contract met zich mee?

Wie is de beste match?

Naast de kwaliteit van koffie, zoekt u ook een leverancier van koffie met wie het klikt. Eén die met u meedenkt. Geeft de leverancier u een goed gevoel? Wanneer u voor een langere periode een overeenkomst aangaat, wilt u daar een goed gevoel bij hebben. Ga dus niet over één nacht ijs er is tenslotte veel om uit te kiezen. Ga face-to-face in gesprek, bespreek de mogelijkheden en vraag een offerte aan. Wanneer u dan de geschikte leverancier heeft gevonden, bent u er zeker van dat u en uw medewerkers er in de toekomst veel profijt van gaan hebben.