De beste koffiemachine kiezen

dinsdag, 11 December, 2018

beste koffiemachine

Voor Nederlanders is de keuze voor een koffiemachine zeer belangrijk, maar wat maakt het de beste koffiemachine? 

Nederlanders drinken zo’n tweeënhalve kop koffie per dag en speelt daarom een belangrijke rol op de werkvloer. En dat is maar goed ook, want een goede koffiemachine maakt letterlijk gelukkig. Tenminste als u een koffie voorziening kiest die bij uw organisatie past. Hoe u daarachter komt leest u hier.

Het kiezen van de beste koffiemachine lijkt eenvoudig, maar in werkelijkheid komt er al snel meer bij kijken dan mensen verwachten. Het uitproberen van de verschillende smaken is slechts een klein onderdeel van de zoektocht naar de juiste match. Ook de koffiebonen en de plek van de koffiemachine spelen een rol bij het maken van de juiste keuze.

Beste koffiemachine kopen tips?      

Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening kunt houden om erachter te komen wat voor uw organisatie de beste koffiemachine is. Stelt u zichzelf eens de volgende vragen:

  • Hoe belangrijk vindt u de snelheid van een koffiemachine?
  • Welke capaciteit heeft u nodig? Met andere woorden, hoeveel koffie wilt u dat de beste koffiemachine (in een korte tijd) kan zetten? Zijn er momenten waarop het koffiegebruik een piek bereikt, bijvoorbeeld tijdens vaste pauzemomenten?
  • Wilt u dat de koffiemachine ook kannen koffie kan zetten?
  • Zijn er nog speciale wensen ten aanzien van het design van de koffiemachine?
  • Wie maakt de koffiemachine schoon en hoe vaak?

Hoe kies je de beste koffiebonen uit?de beste koffiebonen

Het is belangrijk om stil te staan bij het soort koffie en de beste koffiemachine die uw organisatie nu heeft. Dat is ook het referentiekader van de medewerkers.

Betrek uw medewerkers bij uw keuze door te onderzoeken waarover zij tevreden zijn en wat zij liever anders of aanvullend zouden willen? Organiseer bijvoorbeeld een proeverij, of gebruik een enquête om te ontdekken welke koffie het beste in de smaak valt.
 

De beste locatie voor de koffiemachine

De kantine heeft tegenwoordig meer weg van een café, compleet met koffiebar en een warme inrichting zoals die van uw huiskamer. Een aanwinst voor de koffiebeleving? Dat zeker. Maar of uw koffievoorziening nu in uw ‘huiskamer’ of op de werkplaats wordt geplaatst, in alle gevallen gelden een aantal aspecten die uw keuze tot de beste koffiemachine kunnen beïnvloeden zoals:

  • Hoeveel ruimte heeft u exact voor uw koffiemachine?
  • Is er een vaste wateraansluiting op de plek waar de koffiemachine geplaatst dient te worden? En wat is de waterkwaliteit?
  • Waar bergt u extra benodigdheden als suiker, melk en bekers? De beste koffiemachine stelt andere eisen aan de omgeving.
  • Is er ruimte voor afval (bijvoorbeeld lege koffiebekers of koffieprut)?
  • Heeft u beschikking over elektra op de locatie die u voor uw mooie koffiemachine in gedachten heeft? Is er krachtstroom of normale stroom beschikbaar? Is er sprake van een afvoer?