Welke soorten koffiemachines zijn erop de markt? - En wat is de beste keuze voor jou?

dinsdag, 11 December, 2018

U weet als geen ander hoe belangrijk het is om een goede koffiemachine te hebben, want hoe fijn is dat eerste kopje koffie in de ochtend? Om van dat kopje te genieten is een goede machine essentieel. Zo gaat iedereen ervan uit dat de koffiebonen zorgen voor de smaak en dat is waar, maar wist u dat dezelfde koffie anders kan smaken in een ander soort machine?

Soorten machines

Als er gekeken wordt naar de verschillende soorten machines dan worden deze met name gecategoriseerd op zetmethode. Zo zijn er drie verschillende zetmethoden en is elke machine geschikt voor één of meer zetmethoden. Zo zorgt de zetmethode voor een andere smaak koffie, zelfs als de koffie(bonen) hetzelfde zijn. Daarnaast is de capaciteit van de koffiemachine een belangrijke factor. Zo zijn er machines die zelfs 200 kopjes koffie per uur kunnen zetten, maar wanneer de organisatie uit 10 werknemers bestaat, is dit waarschijnlijk helemaal niet nodig. Ook moet er nagedacht worden over de verschillende extra’s van een machine: kiest u voor een machine met of zonder extra melkopschuimer? Wil u uw werknemers en klanten verschillende koffievariaties aanbieden? Ga dus eerst na waar op de werkvloer behoefte aan is. Zo kunt u uitzoeken welke variaties het populairst zijn. Dit kan via een koffie enquête, download een gratis voorbeeld exemplaar via deze link.

Zetmethoden

Zoals eerder gezegd zijn er verschillende zetmethoden. Dit zijn: instant, freshbrew en espresso.

- Instant: dit betekent dat de koffie in poedervorm is. De machine mengt dan het water met het extract in een mengkom of mixer.

- Freshbrew: bij freshbrew, dat beter bekend is als filterkoffie, wordt in de machine met behulp van het vacuüm principe water door het filter getrokken. Hierbij loopt het water dus langs de gemalen bonen en zo wordt uiteindelijk de koffie gezet.

- Espresso: bij de espresso manier, oftewel bonenkoffie, worden de bonen in de machine gemalen en gedoseerd waarna er met hoge druk water door de gemalen bonen stroomt.

De eerste keuze die je moet maken bij het kiezen van een koffiemachine is dus welke soort koffie je wilt drinken en aanbieden. Weet je nog niet welke zetmethoden jouw favoriet is? Probeer en proef de verschillen of onderzoek de behoefte op de werkvloer.

Instant machines

Instant machines zijn bedoeld voor het zetten van instantkoffie. Instantkoffie is een 100% pure koffie die gemakkelijk te bereiden is. Aan de instantkoffie van NESCAFÉ is drie tot vijf procent versgemalen koffiebonen toegevoegd om de koffie een vollere smaak en verbeterde geur te geven. Een groot voordeel van instantkoffie is de lange houdbaarheid; de koffie kan maanden bewaard blijven. Verder zijn de instant machines ook gemakkelijk schoon te maken.

Bonen machine

Ondanks dat een bonen machine meer onderhoud vergt dan een instant machine, heeft het ook veel voordelen. Bij elke consumptie worden de bonen namelijk versgemalen. Hierdoor heb je altijd een verse kop koffie. Het malen van de bonen doet de machine automatisch. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat het bonen reservoir gevuld is en op het knopje van je favoriete koffie te drukken.

Combi machine

De combi machine is the best of both worlds. Zo is het met deze machine mogelijk om zowel snel instantkoffie als verse bonenkoffie te zetten.

​​​​​​Hoe schaf je een machine aan?

Vind je het moeilijk om een koffiemachine te kiezen? NESCAFÉ helpt graag met het kiezen van de juiste koffie op het werk en de bijbehorende machine om deze koffie te zetten. Zo zijn er veel verschillende aspecten waar je op moet letten. Naast de zetmethoden is ook het energieverbruik van belang. Ook kun je bij de aanschaf van de koffiemachine kiezen om de machine te kopen, te huren of zelfs te leasen. Wat u nog meer te wachten staat leest u hier. Onze koffie-experts helpen graag bij het maken van de juiste keuze over de soort koffie en de daarbij passende koffiemachine. Neem contact op door te bellen naar: 020-5699403.