Food & Beverage
News

Aandacht voor biodiversiteit

dinsdag, 24 May, 2022

Heggen zijn essentieel voor de biodiversiteit in Nederland. Het zijn de broed- en woonplaatsen van o.a. vogels en insecten. Daarnaast dragen heggen bij aan de verbetering van bodemgezondheid, plaagbestrijding en CO2 opslag. Er is alleen wel een probleem. Het aantal heggen in het Nederlandse landschap is sinds 1900 drastisch afgenomen.

Hoog tijd om hier aandacht aan te schenken. Daarom plant Nestlé Professional in samenwerking met Stichting Hoopheggen voor elke aangeschafte Nescafé koffiemachine voor professioneel gebruik, 2,5 meter heg terug. Zo werken we samen om de biodiversiteit in Nederland te herstellen.

 

Schenk aandacht aan biodiversiteit

Het wordt steeds duidelijker dat heggen een belangrijke rol spelen in de Nederlandse biodiversiteit. Zo zie je na het planten van een heg het leven op, rond, onder en tussen de heg ontstaan; kruiden, mossen, paddenstoelen, insecten, vogels en andere dieren. 

Door de grote variatie aan planten en dieren is de bijdrage aan de biodiversiteit van een heg dus heel hoog. Een heg heeft een verbindende functie voor dieren en planten in het landschap. Daardoor is het terug planten van heggen één van de manieren om snel het tij van de kwakkelende biodiversiteit te keren.


Heggen:

  • Zijn broedplaatsen van vogels, insecten en andere dieren
  • Zijn een bron van leven van vele planten, bloemen, mossen, paddestoelen en kruiden
  • Dragen bij aan de bodemgezondheid
  • Fungeren als stevige veekering die niet vervangen hoeft te worden, zoals prikkeldraad en palen,
  • Hebben een rol als voederhaag; vee achter een heg snoept van de kruiden en hegplanten zijn eigen medicatie (in de vorm van sporen en elementen) bij elkaar,
  • Trekken bestuivers aan,
  • Spelen een rol in plaagbestrijding, doordat ze dieren die plagen bestrijden aantrekken,
  • Leggen CO2 vast.

 

Samenwerking met Stichting Hoopheggen

Nestlé Professional wil graag bijdragen aan het herstellen van de biodiversiteit. Daarom planten we in samenwerking met Stichting Hoopheggen 2,5 meter heg terug voor elke aangeschafte Nescafé koffiemachine. En dat doen we namens jou. De komende periode zullen we je op de hoogte houden van het aantal meters dat we in de komende plantperiode terug zullen planten. Houd de blogs op onze site en de socials in de gaten.

LEES MEER OVER STICHTING HOOPHEGGEN

Aanmelden voor een plantdag

Heggen planten zichzelf niet. Ben je enthousiast geworden over het planten van heggen en zou je dit zelf ook willen doen? Dat kan. Hoopheggen organiseert van november tot maart verschillende plantdagen. Kijk voor actuele data en locaties op www.hoopheggen.nl/acties.

MELD JE AAN

Actie

Deze actie geldt op alle koop en huurmachines van NESCAFÉ voor de professionele markt. Naast het planten van heggen bieden we tijdelijk 50% korting op huurmachines en diepe kortingen op koopmachines. Als klap op de vuurpijl krijgen nieuwe klanten van onze gecertificeerde NESCAFÉ Single Origin koffiebonen (NESCAFÉ Brasile en NESCAFÉ Perú) de eerste 1000 kopjes koffie gratis. Neem contact op met nescafe@nl.nestle.com of met één van onze preferred NESCAFÉ dealers voor meer informatie.