Coffee on Wheels: Unieke koffiebeleving Tergooi & NESCAFÉ

vrijdag, 27 May, 2016

Ziekenhuis Tergooi (Hilversum) biedt samen met koffieleverancier NESCAFÉ een unieke koffiebeleving aan patiënten in een groene, bosrijke omgeving.

Koffiemonitor onderzoek

Uit de uitkomsten van het jaarlijkse NESCAFÉ Koffiemonitor onderzoek blijkt dat goede koffie niet alleen op de werkvloer, maar ook in de wachtruimte van een zorginstelling een belangrijke rol speelt. Bijna twee derde van de 545 respondenten in het onderzoek van koffieleverancier NESCAFÉ, onderdeel van levensmiddelenfabrikant Nestlé, geeft te kennen dat een kop koffie in de wachtruimte hen op hun gemak stelt. Daarbij blijkt ook het aanbod van koffievariaties wenselijk. 41% geeft aan dat zij graag cappuccino of espresso zouden drinken bij een bezoek aan een zorginstelling. Bijna 50% van de respondenten zou de gratis kop koffie missen als deze niet zou worden aangeboden. 
 
 

Laurent Willaerts, Country Business Manager Nestlé Professional:

 

Een bezoek aan een ziekenhuis of zorginstelling, of dat nu voor je eigen gezondheid is of die van een familielid of vriend, kan wat onwennig zijn. Bezoekers van zorginstellingen geven aan dat een kopje koffie op dat moment een geruststellend effect kan hebben. Bijvoorbeeld om te ontspannen in de wachtkamer met een lekkere cappuccino. Dit herkennen we bij veel van onze klanten in de zorg. In de chemotuin van het Tergooi bieden wij de koffie gratis aan in een rustgevende, groene omgeving.

 

Coffee on Wheels in de Chemotuin

Ziekenhuis Tergooi in Hilversum opende juni vorig jaar de eerste ‘chemotuin’ ter wereld. Oncologiepatiënten kunnen hier tijdens hun chemobehandeling in een speciaal voor hen aangelegde tuin zitten.
We zijn de hele dag bezig met de vraag hoe we het leven van oncologiepatiënten makkelijker kunnen maken”, zegt initiatiefnemer van de chemotuin, internist-oncoloog Pieter van den Berg. 
 
NESCAFÉ besloot samen met lokale partner Urbain Trade de chemotuin te sponsoren door kosteloos een rijdende koffiekar te plaatsen. De ‘NESCAFÉ Coffee on Wheels’ (hiernaast) biedt patiënten en bezoekers ook buiten in de chemotuin een breed aanbod aan warme dranken.
 
Ronald Bogaard, manager Restauratief bij Tergooi, is blij met de schenking: ''Chemo is altijd behoorlijk beladen. Als je kijkt naar de chemotuin, een hele rustige plek, vind ik een kopje koffie daar uitstekend bij passen. Met dit initiatief onderscheidt NESCAFÉ zich echt als partner.''
 
 
Wilt u meer weten over dit initiatief? Of benieuwd wat NESCAFÉ voor uw organisatie kan betekenen?