Rainforest Alliance

maandag, 25 January, 2016

Al ruim tien jaar werkt NESCAFÉ samen met Rainforest Alliance om de landbouwmethodes en de leefomstandigheden van de koffieboeren te verbeteren. Het doel is om het verbouwen van koffie duurzamer en voor hen winstgevender te maken.

Contents: 

Samenwerken aan duurzame landbouw

Samen met Rainforest Alliance, het Sustainable Agriculture Network (SAN) en de Common Code of the Coffee Community (4C Association) wil NESCAFÉ het beheer van koffieplantages zo veranderen dat zowel de huidige als de toekomstige koffieboeren ervan kunnen profiteren. Wij richten ons daarom op het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en ecosystemen, het garanderen van rechten en secundaire arbeidsvoorwaarden voor werknemers, het verhogen van de winst, het beheersen van de uitgaven, kwaliteitsverbetering en diversificatie.

 

Het doel

Rainforest Alliance is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van biodiversiteit en het bevorderen van duurzame leefomstandigheden. Om dit te bereiken ondersteunen ze koffieboeren in het verbeteren van het landgebruik en de bedrijfsvoering. Rainforest Alliance kan duurzame ontwikkeling lokaal stimuleren en is daardoor een ideale partner om ons te helpen met de uitvoering van onze duurzaamheidspijler ‘verantwoordelijke landbouw’.

Producten met het Rainforest Alliance keurmerk komen van plantages waarbij strenge criteria gelden m.b.t. het milieu, economische en sociale omstandigheden.

  • Actief beschermen van (bedreigde) diersoorten
  • Voorkomen van erosie van de grond
  • Verminderen van chemicaliëngebruik
  • Koffieboeren (en hun families) een goed inkomen en de mogelijkheid tot educatie en zorg bieden

Klik hier om meer te weten over Rainforest Alliance.

De toekomst

Via het NESCAFÉ Plan werken ervaren landbouwspecialisten van Rainforest Alliance, SAN en Nestlé samen om de traditionele kennis van koffieboeren te combineren met moderne, wetenschappelijke inzichten. De boeren krijgen hierdoor beschikking over nieuwe technieken om duurzamer te kunnen werken. De ngo’s helpen ons bij het trainen van duizenden koffieboeren. Zowel de huidige als de toekomstige koffieboeren kunnen hiervan profiteren.

 

Related Products