

Recept
Ingrediënten:
Ovengebakken wilde zalm met lamellen van courgette en wortel
10 moten wilde zalm
2 stuks winterwortel
2 stuks groene courgette
Korst van de wilde zalm
40 gram panko (Japans grof broodkruim)
1/4 bos platte peterselie
2 eetl grove mosterd
160 gram ongezouten roomboter
Soja gember emulsie
40 gram verse gember geraspt
1 stuks rode peper fijngesneden
5 gram CHEF Liquid Concentrate Asian
80 gram sojasaus
10 gram ketjap manis
5 gram sesamolie
30 gram druivenpit olie
10 gram boter
Bereiding
Algemene bereidingswijze
• Maak de korst door alle ingredi"enten samen in een keukenmachine fijn te draaien.
• Leg de vismoten in een overschaal, verdeel daarover de korst en zet het in de oven op 170ᵒC gedurende 10-15 minuten (is afhankelijk van ovensoort en dikte van de zalmmoten)
• Maak met behulp van een dunschiller lamellen van de wortel en courgette.
• Stoof deze a la minute op met iets boter.
• Maak de soja gember emulsie door alle ingrediënten samen te voegen in een pan (behalve de olie en boter), laat dit 5 minuten op een zacht vuur doorkoken. Opmonteeren met de olie en boter doormiddel van een staafmixer.
• Soja gember emulsie licht verwarmen en luchtig kloppen met behulp van een staafmixer.
Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!
Gebruikte producten in dit recept:
