Aziatische ovengebakken wilde zalm met soja gember emulsie

  • 10 porties

Recept

Ingrediënten:

Ovengebakken wilde zalm met lamellen van courgette en wortel
10         moten       wilde zalm
2           stuks         winterwortel
2           stuks         groene courgette

Korst van de wilde zalm

40         gram         panko (Japans grof broodkruim)
1/4        bos           platte peterselie
2           eetl           grove mosterd
160       gram         ongezouten roomboter

Soja gember emulsie

40         gram         verse gember geraspt
1           stuks         rode peper fijngesneden
5           gram         CHEF Liquid Concentrate Asian
80         gram         sojasaus
10         gram         ketjap manis
5           gram         sesamolie
30         gram         druivenpit olie
10         gram         boter
 

Bereiding

Algemene bereidingswijze

• Maak de korst door alle ingredi"enten samen in een keukenmachine fijn te draaien.

• Leg de vismoten in een overschaal, verdeel daarover de korst en zet het in de oven op 170ᵒC gedurende 10-15 minuten (is afhankelijk van ovensoort en dikte van de zalmmoten)

• Maak met behulp van een dunschiller lamellen van de wortel en courgette.

• Stoof deze a la minute op met iets boter.

• Maak de soja gember emulsie door alle ingrediënten samen te voegen in een pan (behalve de olie en boter), laat dit 5 minuten op een zacht vuur doorkoken. Opmonteeren met de olie en boter doormiddel van een staafmixer. 

• Soja gember emulsie licht verwarmen en luchtig kloppen met behulp van een staafmixer. 

 

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!