Bavette van de BBQ

artisjok op twee manieren / pommes fondant / CHEF Rode wijnsaus
  • 4 porties

Recept

Ingrediënten:

Bereiding Crème van artisjok:

  1. Bretonse artisjokken schoonmaken en sous-vide garen (15 minuten op 95ºC stoom)
  2. De gare artisjokken direct tot een gladde massa mixen in de thermomix met boter, peper en zout
  3. Op smaak brengen met CHEF Natural Gevogeltefond

Bereiding Artisjok à la barigoulle:

  1. Poivrade artisjokken schoonmaken
  2. Bouqet aanzweten met bacon, daarna de artisjokken toevoegen
  3. Afblussen met de witte wijn en CHEF Natural Gevogeltefond
  4. Afdekken en langzaam gaar laten worden.

Bereiding Pommes fondant:

  1. Bonken uitsteken met een appelboor
  2. De aardappels bakken in boter
  3. Afblussen met CHEF Natural Demi Glace 
  4. Knoflook en sjalotten toevoegen
  5. Alles rustig gaar laten worden

Afmaken:

  1. Bloemkoolroosjes licht blancheren (koken in ruim water met zout en koud spoelen met ijswater)
  2. Bavette à la minute op de BBQ grillen
  3. CHEF Rode wijnsaus opwarmen
  4. Alle componenten op borden dresseren
  5. CHEF Rode wijnsaus erbij serveren

 

Chef

Dit gerecht is bedacht door Marcel de Leeuw (DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station).

Gebruikte producten in dit recept: