BBQ Ui, Nasi Goreng, diverse ui gewassen en overnachte uien bouillon

    Recept

    Ingrediënten:

    Geroosterde uien crème

    10           stuks     uien
    Ponzu
    Miso

    Nasi Goreng van ui

    600         gram      Ui brunoise
    100         gram      Sjalotten fijn
    75           gram      Ketjap manis
    20           gram      Oestersauce
    50           gram      Ponzu
    50           gram      Sushi vinegar
    30           gram      Sesamolie
    10           gram      Gembersap
    10           gram      Limoensap
    2             gram      Garam masala

    Gelakte tempé

    100         gram      Tempe 
    Bloem
    Soja manis

    Jus van overnachtige uien bouillon

    2             liter         Water
    80           gram      CHEF Liquid Concentrate Groente
    5             stuks      Sjalotten fijn snijden
    375         gram      Champignons
    100         gram      Gedroogde paddenstoelen afval
    10           gram      Tijm
    375         gram      Gebakken ui
    125         gram      Prei BBQ
    35           gram      Knoflook BBQ
    1             stuks      Laurierblaadjes
    2             stuks      Kruidnagel
    35           gram      Gedroogde ui

    Garnituur, blaadjes

    Daslook
    Uienbloem
    Lente ui
    Gekonfijte ui
    Gepekelde ui

     

    Werkwijze Geroosterde uien crème:

    • Uien heel goed wassen
    • 10 uien geroosterd
    • In de oven gegaarde 180 graden 15 min
    • Daarna laten roken in Big green egg ongeveer 10 min
    • Thermomix deze massa
    • Terug in vita mix fijn
    • Afwerken ponzu en miso

    Werkwijze Gelakte tempé:

    • Tempe in brunoise snijden
    • Paneren met bloem
    • Op smaak brengen met zout & peper
    • De Tempe bakken in ruim olie
    • Lakken met pure soja manis
       
    • Afwerken met Saté de chine

    Werkwijze overnachte uien bouillion:

    • Alle ingrediënten fijnsnijden
    • En in de CHEF Liquid Concentrate Groenten doen, direct wamte bron uitzetten.
    • Over nachten in de oven 5 uur op 100°C hete lucht.
    • De bouillon passeren door een doek.

     

    Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!