

Recept
Ingrediënten:
Geroosterde uien crème
10 stuks uien
Ponzu
Miso
Nasi Goreng van ui
600 gram Ui brunoise
100 gram Sjalotten fijn
75 gram Ketjap manis
20 gram Oestersauce
50 gram Ponzu
50 gram Sushi vinegar
30 gram Sesamolie
10 gram Gembersap
10 gram Limoensap
2 gram Garam masala
Gelakte tempé
100 gram Tempe
Bloem
Soja manis
Jus van overnachtige uien bouillon
2 liter Water
80 gram CHEF Liquid Concentrate Groente
5 stuks Sjalotten fijn snijden
375 gram Champignons
100 gram Gedroogde paddenstoelen afval
10 gram Tijm
375 gram Gebakken ui
125 gram Prei BBQ
35 gram Knoflook BBQ
1 stuks Laurierblaadjes
2 stuks Kruidnagel
35 gram Gedroogde ui
Garnituur, blaadjes
Daslook
Uienbloem
Lente ui
Gekonfijte ui
Gepekelde ui
Werkwijze Geroosterde uien crème:
- Uien heel goed wassen
- 10 uien geroosterd
- In de oven gegaarde 180 graden 15 min
- Daarna laten roken in Big green egg ongeveer 10 min
- Thermomix deze massa
- Terug in vita mix fijn
- Afwerken ponzu en miso
Werkwijze Gelakte tempé:
- Tempe in brunoise snijden
- Paneren met bloem
- Op smaak brengen met zout & peper
- De Tempe bakken in ruim olie
- Lakken met pure soja manis
- Afwerken met Saté de chine
Werkwijze overnachte uien bouillion:
- Alle ingrediënten fijnsnijden
- En in de CHEF Liquid Concentrate Groenten doen, direct wamte bron uitzetten.
- Over nachten in de oven 5 uur op 100°C hete lucht.
- De bouillon passeren door een doek.
Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!
Gebruikte producten in dit recept:
