BBQ Ui, Nasi Goreng, diverse ui gewassen en overnachte uien bouillon

Recept

Ingrediënten:

Geroosterde uien crème

10           stuks     uien
Ponzu
Miso

Nasi Goreng van ui

600         gram      Ui brunoise
100         gram      Sjalotten fijn
75           gram      Ketjap manis
20           gram      Oestersauce
50           gram      Ponzu
50           gram      Sushi vinegar
30           gram      Sesamolie
10           gram      Gembersap
10           gram      Limoensap
2             gram      Garam masala

Gelakte tempé

100         gram      Tempe 
Bloem
Soja manis

Jus van overnachtige uien bouillon

2             liter         Water
80           gram      CHEF Liquid Concentrate Groente
5             stuks      Sjalotten fijn snijden
375         gram      Champignons
100         gram      Gedroogde paddenstoelen afval
10           gram      Tijm
375         gram      Gebakken ui
125         gram      Prei BBQ
35           gram      Knoflook BBQ
1             stuks      Laurierblaadjes
2             stuks      Kruidnagel
35           gram      Gedroogde ui

Garnituur, blaadjes

Daslook
Uienbloem
Lente ui
Gekonfijte ui
Gepekelde ui

 

Werkwijze Geroosterde uien crème:

  • Uien heel goed wassen
  • 10 uien geroosterd
  • In de oven gegaarde 180 graden 15 min
  • Daarna laten roken in Big green egg ongeveer 10 min
  • Thermomix deze massa
  • Terug in vita mix fijn
  • Afwerken ponzu en miso

Werkwijze Gelakte tempé:

  • Tempe in brunoise snijden
  • Paneren met bloem
  • Op smaak brengen met zout & peper
  • De Tempe bakken in ruim olie
  • Lakken met pure soja manis
     
  • Afwerken met Saté de chine

Werkwijze overnachte uien bouillion:

  • Alle ingrediënten fijnsnijden
  • En in de CHEF Liquid Concentrate Groenten doen, direct wamte bron uitzetten.
  • Over nachten in de oven 5 uur op 100°C hete lucht.
  • De bouillon passeren door een doek.

 

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!