BBQ Ui, nasi goreng en overnachte uien bouillon

Recept

Ingrediënten:

Geroosterde uien crème

10           stuks     uien
Ponzu
Miso

Doorhaal:           

Nasi Goreng van ui

600         gram      Ui brunoise
100         gram      Sjalotten fijn
75           gram      Ketjap manis
20           gram      Oestersauce
50           gram      Ponzu
50           gram      Sushi vinegar
30           gram      Sesamolie
10           gram      Gembersap
10           ram        Limoensap
2             gram      Garam masala

Gelakte tempé

100         gram      Tempe
                              Bloem
                              Soja manis

Jus van overnachtige uien bouillon

2             liter         Water
80           gram      CHEF Liquid Concentrate Groenten
5             stuks      Sjalotten fijn snijden
375         gram      Champignons
100         gram      Gedroogde paddenstoelen afval
10           gram      Tijm
375         gram      Gebakken ui
125         gram      Prei BBQ
35           gram      Knoflook BBQ
1             stuks      Laurierblaadjes
2             stuks      Kruidnagel
35           gram      Gedroogde ui

 

Garnituur, blaadjes

Daslook
Uienbloem
Lente ui
Gekonfijte ui
Gepekelde ui

 

Werwijze Nasi Goreng van Ui:

  • Uien heel goed wassen
  • 10 uien geroosterd
  • In de oven gegaarde 180 graden 15 min
  • Daarna laten roken in Big green egg ongeveer 10 min
  • Thermomix deze massa
  • Terug in vita mix fijn
  • Afwerken ponzu en miso

  
Werkwijze Gelakte Tempé:

  • Tempe in brunoise snijden
  • Paneren met bloem
  • Op smaak brengen met zout & peper
  • De Tempe bakken in ruim olie
  • Lakken met pure soja manis
     
  • Afwerken met Saté de chine

Werkwijze Overnacht uienbouillon:

  • Alle ingrediënten fijnsnijden
  • En in de CHEF Liquid Concentrate groenten doen, direct wamte bron uitzetten.
  • Over nachten in de oven 5 uur op 100°C hete lucht.
  • De bouillon passeren door een doek.

Werkwijze Wortel BBQ crème:

  • De 1000 gr. Oerpeen schillen en vacuum garen in een vacuum zak met 100 gr.
  • BBQ olie en 10 gr. Zout.
  • Gaarstomen tot de wortel massa helemaal gaar is.
  • Blenderen en glad draaien.

 Dresseer vervolgens alle componenten op het bord naar eigen inzicht.

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!