Bitterbal couscous

couscous / tomaat / dragon
  • 6 porties

Recept

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Breng het water aan de kook en voeg de groentenfond toe
  2. Laat hier de couscous in wellen
  3. Voeg de tomatencoulis toe aan de couscous
  4. Breng op smaak met de dragon, peper en zout
  5. Laat afkoelen en voeg dan de eidooier toe
  6. Kook de kwarteleieren in 5 minuten hard
  7. Laat afkoelen en pel de eieren
  8. Meng voor de panade de bieslook door de panko
  9. Vorm balletjes om de kwartel eieren met de couscous
  10. Laat goed koelen en paneer met het eiwit en de panko
  11. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C)

Optioneel: je kunt de ballen ook bereiden zonder de kwarteleieren.

Lekker met: Choronsaus (bearnaise met tomaat) & gefrituurde rozemarijn 

Gebruikte producten in dit recept: