Bitterballen Wild

Bitterbal wildzwijn / herfstbok / rozemarijn
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten:

 

Bereiding:

  1. Breng het water aan de kook
  2. Breng op smaak met de wildfond en voeg de herfstbok toe
  3. Leg het wild zwijn nek (brood) in een snelkookpan
  4. Voeg de wildbouillon, laurier, knoflook en rozemarijn
  5. Zet de snelkookpan onder druk en laat het vlees 40 minuten garen
  6. Zet het vlees koud weg
  7. Zeef de fond en kook verder in tot jus-dikte
  8. Bind de jus met de demi-glace tot salpicon-dikte
  9. Snijd het vlees in kleine blokjes en voeg dit bij de salpicon
  10. Laat afkoelen en rol daarna tot bitterballen
  11. Meng voor de panade de paneermeel en de Rotidor door elkaar
  12. Haal de ballen eerst door het eiwit, daarna door de panade
  13. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C)

Lekker met: mosterd-dille saus & truffelaardappelchips

Gebruikte producten in dit recept: