Boerderijkip met pompoen

met parelcouscous en crème van amandel
  • 4 porties

Recept

Ingrediënten:

  • 4 st boerderijkipfilet
  • 200 g pompoen (geschild en in plakken van 0,5 cm dik)
  • 1 dl CHEF Liquid Concentrate Gevogelte
  • 200 g parelcouscous
  • zout
  • 2 st sjalot (gesnipperd)
  • 2 st knoflookteen (fijngesneden)
  • geklaarde boter
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl Madeira
  • 1 L CHEF Natural Gevogeltefond
  • 1 dl slagroom
  • 100 g gerookte amandelen
  • amandelolie

Bereiding Boerderijkip:

  1. Filets 90 minuten sous-vide garen op 61°C
  2. A la minute mooi goudbruin bakken en schuin wegsnijden

Bereiding Pompoen:

  1. Pompoen garen en in rondjes uitsteken

Bereiding Parelcouscous:

  1. Parelcouscous garen in kippenbouillon gemaakt van CHEF Liquid Concentrate Gevogelte met water en een beetje zout.

Bereiding Crème van amandel:

  1. Sjalot en knoflook aanzetten in een beetje geklaarde boter
  2. Afblussen met witte wijn en Madeira
  3. Tot de helft laten reduceren en CHEF Natural Gevogeltefond toevoegen
  4. Slagroom en gerookte amandelen toevoegen
  5. Wederom laten reduceren tot de helft
  6. Doordraaien in een blender
  7. Op smaak brengen, zeven en opstaven met amandelolie

Chef

Dit recept is bedacht door Ben van der Ark (Breakers Beach House, Grand Hotel Huis ter Duin).

Gebruikte producten in dit recept: