Breakers Bento Box

  • 4 porties

Recept

Ingrediënten Japanse Aardappelsalade:

  • 4 st grote aardappel
  • 1 st kleine ui (geraspt)
  • 1 st hardgekookt ei
  • 0,5 st komkommer (bruinoise, op zout ingelegd)
  • 1 st gegaarde bospeen (geraspt)
  • 200 g Japanse mayonaise

Ingrediënten Tempura Chicken:

  • 200 g kipfilet
  • tempurabeslag
  • 3 st bosui (in ringetjes)
  • Japanse zwarte boontjes

Ingrediënten Asian Steak Tartaar:

  • 200 g rauw tartaarvlees (rund)
  • 1 st sjalot (geraspt)
  • 10 g gember (geraspt)
  • bieslook (zeer fijn gesneden)
  • zwarte sezamsaad
  • 4 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 2 el suiker
  • tempurabeslag
  • 3 st bosui (in ringetjes)
  • Japanse sojasaus
  • kropsla
  • pappadum (in stukjes)
  • Affila Cress

Ingrediënten Tataki van Zalm:

  • 200 g verse zalmfilet
  • 4 dl dashi bouillon
  • 5 el sojasaus
  • 0,5 el mirin
  • 0,5 el zout
  • gemalen nori-vellen
  • sushirijst
  • sushi-azijn
  • wasabi mayonaise
  • bonitovlokken
  • krokante rijst
  • Shiso Purper

Ingrediënten Oosterse Salade van Gemarineerde Groenten en Pittige Gamba's:

  • 8 st gamba’s
  • sojaboontjes
  • taugé
  • bok-choi (fijngesneden)
  • shimay paddenstoelen
  • pompoenblokjes
  • tempeh
  • haricots verts
  • Japanse dressing
  • MAGGI Groene Currysaus

 

Bereiding Japanse Aardappelsalade:

  1. Aardappels beetgaar koken
  2. Door een draadspaan drukken
  3. Mengen met de andere ingrediënten en op smaak brengen

Bereiding Tempura Chicken:

  1. Kipfilet door tempura beslag wentelen en frituren
  2. In schuine stukken snijden
  3. Garneren met bosui en zwarte boontjes

Bereiding Asian Steak Tartaar:

  1. Tartaar snijden van het vlees met sjalot, gember, bieslook en sesamzaad
  2. Dressing maken door citroensap met olijfolie en suiker licht te verwarmen
  3. Tartaar à la minute aanmaken met de afgekoelde dressing (de zuren verkleuren de tartaar)
  4. Garneren met pappadum, kropsla en Affila Cress

Bereiding Tataki van Zalm:

  1. Zalm in moten snijden en max. 1 uur marineren in dashibouillon, sojsaus, mirin en zout
  2. Zalm droogdeppen, schoonmaken en door de nori halen
  3. Zalm kort aanschroeien en laten afkoelen
  4. Sushirijst gaarkoken en aanmaken met sushi-azijn (evt. zout)

Bereiding Oosterse Salade van Gemarineerde Groenten en Pittige Gamba's:

  1. Shimay paddenstoelen kort opbakken
  2. Pompoen en haricots verts blancheren
  3. Oosterse salade maken door alle groenten te mengen
  4. Aanmaken met dressing
  5. Gamba’s garen in MAGGI Groene Currysaus

Chef

Dit recept is bedacht door Ben van der Ark (Breakers Beach House, Grand Hotel Huis ter Duin).