Coq au vin met rode wijn en port saus

Met de CHEF Signature Paste Red Wine and Port Reduction
  • easy

Recept

Ingrediënten:

  • 1250     gram     Kippenborst en dijen (gelijk aan 10 stuks)
  • 50         gram     Boter
  • 120       gram     Olie
  • 200       gram     Bacon (garnering)
  • 150       gram     Kleine rode uien (garnering)
  • 300       gram     Champignons (garnering)
  • 200       gram     Fijngehakte peterselie (garnering)
  • 1           liter       CHEF Natural Gevogeltefond
  • 50         gram     CHEF Signature Paste Red Wine and Port Reduction

Werkwijze:

  • Bak de stukken kip in de olie en boter, totdat de stukken mooi goudgeel zijn.
  • Bak de bacon tot het knapperig is en leg het opzij. Gebruik dezelfde pan en bak de rode uien en champignons.
  • Deglaceer de pan met de CHEF® Natural Gevogeltefond en reduceer het met 10%.
  • Voeg vervolgens de CHEF® Signature Paste Red Wine and Port Reduction toe. Laat dit 3 tot 5 minuten koken.
  • Snij de kip in kleinere stukken en voeg toe aan de saus met alle garnering ngrediënten, behalve de peterselie.
  • Om te serveren, bestrooi met de fijngehakte peterselie en combineer met aardappelpuree als bijgerecht om het af te maken.

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!