Coq au vin met rode wijn en port saus

Met de CHEF Signature Paste Red Wine and Port Reduction

    Recept

    Ingrediënten:

    • 1250     gram     Kippenborst en dijen (gelijk aan 10 stuks)
    • 50         gram     Boter
    • 120       gram     Olie
    • 200       gram     Bacon (garnering)
    • 150       gram     Kleine rode uien (garnering)
    • 300       gram     Champignons (garnering)
    • 200       gram     Fijngehakte peterselie (garnering)
    • 1           liter       CHEF Natural Gevogeltefond
    • 50         gram     CHEF Signature Paste Red Wine and Port Reduction

    Werkwijze:

    • Bak de stukken kip in de olie en boter, totdat de stukken mooi goudgeel zijn.
    • Bak de bacon tot het knapperig is en leg het opzij. Gebruik dezelfde pan en bak de rode uien en champignons.
    • Deglaceer de pan met de CHEF® Natural Gevogeltefond en reduceer het met 10%.
    • Voeg vervolgens de CHEF® Signature Paste Red Wine and Port Reduction toe. Laat dit 3 tot 5 minuten koken.
    • Snij de kip in kleinere stukken en voeg toe aan de saus met alle garnering ngrediënten, behalve de peterselie.
    • Om te serveren, bestrooi met de fijngehakte peterselie en combineer met aardappelpuree als bijgerecht om het af te maken.

    Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!