Fazant

Gebakken witlof / Rode wijnsaus
  • 10 porties
  • 503 kcal/p.

Recept

Ingrediënten:

  • 5 dl rode wijn
  • 20 g sjalot
  • 1 st laurierblad
  • 2 st peperkorrels
  • 1 takje tijm
  • 6 dl CHEF Natural Fond Demi Glace
  • 20 st kleine witlof
  • 50 g boter
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 10 st fazantenfilet
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  1. Zet de rode wijn op met de sjalot, laurier, peper en tijm
  2. Laat reduceren tot 1/5 deel
  3. Voeg de CHEF Demi Glace toe en laat dit reduceren tot 3/4 deel
  4. Passeer de saus en breng deze op smaak met zout en peper
  5. Zout en peper de fazantenfilet en doe deze in een vacuüm zak met wat olijfolie
  6. Laat dit 30 minuten op 55 graden in de Röner staan
  7. Snijd de witlof in grove stukken
  8. Bak de witlof in de boter samen met de suiker
  9. Braad de fazant kort aan
  10. Trancheer de fazant en dresseer deze op de witlof met daar omheen de rode wijnsaus

Allergenen*:

 

 

 

*Let op: alleen de allergenen in de gebruikte Nestlé producten.