Gebakken heilbot

Zoethout-Hollandaise / Gegrilde groene asperges
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten:

  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 st zoethoutthee (zakjes)
  • 2,5 dl CHEF Hollandaisesaus
  • 2 kg heilbotfilet
  • 50 st groene asperges

Bereiding:

  1. Zet de witte wijn op met de zakjes zoethoutthee.
  2. Laat het mengsel op laag vuur trekken (zonder te koken) tot de smaak goed is opgelost.
  3. Voeg de CHEF Hollandaisesaus toe.
  4. Warm de saus nog even door en stop in een kidde (sifonspuit) met 2 patronen.
  5. Bak de heilbot en gaar deze 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte) verder in een voorverwarmde oven van 150°C.
  6. Schil de groene asperges en kook ze beetgaar.
  7. Halveer de asperges in de lengte.
  8. Grill de groene asperges.

Chef

Dit recept is bedacht door Alexander Middelburg (Van der Valk De Gouden Leeuw).

Gebruikte producten in dit recept: