Gegrilde grietfilet met puree van aardpeer

Tortellini van kalfswang, gemengde groenten & rode wijnsaus
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten Tortellini van kalfswang:

Puree van aardpeer:

  • 300 g aardpeer
  • 1dl room
  • 1dl melk
  • 1g roomboter
  • peper en zout
  • 20 st wantondeeg

Garnituur:

  • 10 st mini paksoi
  • 2 st rode paprika (zonder vel)
  • 10 st mini courgette
  • roomboter

Bereiding Tortellini van kalfswang:

  1. Maak de kalfswang schoon.
  2. Gaar de kalfswang in de CHEF rode wijnsaus en koel dit terug.
  3. Bewaar de rode wijnsaus voor de garnering van het gerecht.
  4. Snijd de gare kalfswang fijn, leg dit op het wantondeeg en vouw in de vorm van tortellini’s.

Bereiding Gegrilde grietfilet

  1. Gril de griet (ongeveer 2 minuten) en lak deze af met roomboter zodat deze mooi gaat glimmen.

Bereiding Puree van aardpeer:

  1. Maak de aardpeer schoon en kook deze in de melk en de room.
  2. Pureer de aardpeer en breng op smaak met boter, peper en zout.

Garnituur:

  1. Snijd de paprika en courgette in grote stukken.
  2. Gril de paprika en de courgette.
  3. Bak de paksoi gaar in de roomboter.
  4. Warm de bewaarde rode wijnsaus op, zonder deze te laten koken.
  5. Monteer voor het serveren met een klontje koude roomboter.

Chef

Dit recept is bedacht door Wouter ten Hove & Henk Swank (Van der Valk Zwolle). 

Gebruikte producten in dit recept: