Gegrilde Kreeft - Thais gelakt

Met CHEF Liquid Concentrate Asian & CHEF Natural Gevogeltefond
  • easy

Recept

Ingrediënten:

  • 3            stuks     kreeft
  • 100        ml          olijfolie
  • 6            stuks     limoenblad

 

Thaise lak

  • 5            eetl       Thaise vissaus  (Nam pla)
  • 50          gram     gember
  • 10          gram     CHEF Liquid Concentrate Asian
  • 1            eetl.      Tamarinde puree
  • 8            stuks     rode thaise pepertjes
  • 1            stuks     sjalot
  • 1            stuks     bosui
  • 2            teen       knoflook
  • 1            liter        CHEF Naturel Fond Gevogelte

Werkwijze:

  • Alle ingrediënten samenvoegen in een pan, deze laten inkoken tot stroop dikte.
  • Zodra juiste dikte is verkregen, deze zeven door een fijne haarzeef.
  • De kreeft staarten schoonmaken en deze vacumeren met de limoenblad en olijfolie. Deze in de vacuum voor 12 uur laten staan in de koelkast.
  • Dan de kreeftenstaarten met spiezen rijge en deze a la minute grillen op de Yakiniku grill. En continu lakken met de Thaise lak.
  • Waneer de kreeftenstaarten de juiste gaarheid hebben deze op een bordje leggen en verder garneren met: Thaise basilicum, krokante panko, koriander, mint en komkommer bloemetjes

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!