Gegrilde tarbotfilet + kokkels + vongole

met puree van zoete aardappel & Hollandaise
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten Puree van zoete aardappel:

  • 10 st bataataardappel (zoete aardappelen)
  • 4 dl room
  • 150 g roomboter

Ingrediënten Kokkels + vongole:

Ingrediënten Gebakken tarbotfilet:

Garnituur:

  • 5 st mini courgette
  • 10 st groene asperges
  • olijfolie
  • Cress

Bereiding Puree van zoete aardappel:

  1. Schil de aardappel en snijd deze in stukken.
  2. Kook de aardappelen gaar in water met de room en een beetje zout (circa 25 minuten).
  3. Pureer de aardappelen met de roomboter. 
  4. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Bereiding Kokkels + vongole:

  1. Kook de kokkels en de vongole in een klein laagje water gaar in de CHEF Liquid Concentrate Vis.

Bereiding Gebakken tarbotfilet:

  1. Wrijf de tarbotfilets in met zout en peper naar smaak.
  2. Grill de tarbotfilets aan beide kanten in een grillpan (de vis mag lichtelijk glazig zijn).
  3. Warm ondertussen de CHEF Hollandaisesaus op in een steelpan.

Garnituur:

  1. Snijd de mini courgettes en groene asperges in mooie plakjes en stukjes.
  2. Bak ze daarna op in een koekenpan met een beetje olijfolie.
  3. Garneer het geecht met deze groenten en eventueel wat Cress.

Chef

Dit recept is bedacht door Stephan & Emiel van der Pluijm (Van der Valk Houten).

Gebruikte producten in dit recept: