Geroosterde IJsselmeerpaling

Wilde spinazie / Romige pepersaus
  • 4 porties

Recept

Ingrediënten Geroosterde IJsselmeerpaling:

Ingrediënten Wilde Spinazie:

  • 800 g wilde spinazie
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 2 st banaansjalotten (julienne)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • Bieslook (fijngesneden)
  • Walnotenolie

Ingrediënten Crème Fraîche:

  • 100 gr crème fraîche
  • Zout
  • Peper
  • 1 st limoen

 

Bereiding Geroosterde IJsselmeerpaling:

  1. Maak de paling schoon
  2. Maak van de CHEF Liquid Concentrate Vis 2 liter visbouillon in een langwerpige pan
  3. Pocheer de paling gaar in de bouillon (zorg dat de paling recht blijft liggen)
  4. Laat de paling in de bouillon afkoelen en zet koud weg

Bereiding Wilde Spinazie:

  1. Was de spinazie grondig en verwijder de stelen en dikke nerven
  2. Droog de spinazie op wat keukenpapier
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de spinazie kort aan
  4. Breng de spinazie op smaak met de sjalotten, knoflook, zout, peper, bieslook en notenolie
  5. Laat de spinazie wat uitlekken

Bereiding Crème Fraîche:

  1. Meng de crème fraîche met zout en peper
  2. Maak op smaak met limoenrasp

Serveren:

  1. Zet de borden uit en zet er ronde stekertjes op
  2. Vul de stekertjes met de warme spinazie
  3. Snijd de paling in mooie gelijke stukken van 10 tot 15 cm en haal de huid er af
  4. Bak de paling à la minute op de bakplaat goudbruin en leg deze op de spinazie
  5. Maak de CHEF Pepersaus warm en schenk die over de paling en spinazie
  6. Leg er een kleine quenelle crème fraîche op en maak af met wat peper uit de molen
  7. Na mise en place de paling 2 minuten afbakkenin een bolzeef
 
 

*Let op: alleen de allergenen in de gebruikte Nestlé producten.