Goedgevulde Colijnse garnalen-visbisque

Venkel / Zeekraal / Dille
  • 10 porties
  • 144 kcal/p.

Recept

Ingrediënten:

  • 400 g vispoelet (naar wens)
  • 50 g prei wit (in fijne kwartringetjes)
  • 50 g winterpeen (juliënne, fijn)
  • 50 g venkelknol (in fijne brunoise 5 mm)
  • 80 g Zeeuwse garnalen
  • 50 g zeekraal (fijngesneden)
  • 75 g roomboter
  • 40 g ui (fijn gesnipperd)
  • Tijm
  • 40 g tomatenpuree
  • Verse knoflook
  • 90 g bloem
  • 1 dl witte wijn
  • Half Colijnse garnalenfond + half CHEF Liquid Concentrate Vis
  • 2 l Oosterschelder (gezuiverd Oosterscheldewater)
  • Zeeuwse grove mosterd
  • Peper uit de molen
  • Cayennepeper
  • Room, Pernod, en cognac
  • Dille

Bereiding:

  1. Vispoulet kort pocheren en prei, venkel en winterpeen kort blancheren in de CHEF Liquid Concentrate Vis en terugkoelen
  2. Met garnalen, zeekraal en dille mengen en als garnituur toevoegen bij portioneren
  3. Soep: roomboter verhitten, smelten, niet kleuren
  4. Ui aanzweten met wat takjes tijm (later weer verwijderen) en vervolgens tomatenpuree en geperste knoflook
  5. Erdoor roeren en laten ontzuren
  6. Van het vuur bloem erdoor spatelen en mooie roux vormen
  7. Roux onder af en toe doorspatelen laten garen
  8. Roux aanroeren met witte wijn en Colijnse garnalenfond en CHEF Liquid Concentrate Vis en Oosterschelder (gezuiverd Oosterscheldewater) tot juiste dikte en mosterd toevoegen
  9. Met peper uit de molen en cayennepeper op smaak brengen
  10. Soep laten rusten zodat de smaken op elkaar verder in kunnen werken
  11. Garnituur bij portioneren verdelen in soepkom met Pernod, Cognac en room
  12. Hete soep erbij en serveren met de gegratineerde mosseltjes

Allergenen*:

 

 

 

*Let op: alleen de allergenen in de gebruikte Nestlé producten.