Groene curry runderstoof

met aubergine en Thaise basilicum
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten:

  • 2 kg onderrib
  • zout & peper
  • olijfolie
  • 2 dl water
  • 1,5 dl MAGGI Groene Currysaus
  • 400 g kokosmelk
  • 1 dl Thaise vissaus
  • 4 st verse rode chilipeper
  • 4 st citroengras (sereh)
  • 10 st limoenblad (djeroek peroet)
  • 2 st aubergine
  • 2 st limoenrasp
  • 30 g Thaise basilicum
  • zeezout

Bereiding: 

  1. Snijd de onderrib in stukken van 2 bij 2 cm.
  2. Marineer het vlees met peper en zout.
  3. Bak het vlees aan in de olijfolie totdat het goudbruin is.
  4. Blus het vlees af met water, de MAGGI Groene Currysaus, de kokosmelk en de vissaus.
  5. Snijd het citroengras zeer fijn.
  6. Verwijder de nerven van de limoenblaadjes, rol ze op en snijd ze in zeer dunne reepjes.
  7. Voeg het citroengras en het limoenblad toe aan de curry.
  8. Laat het vlees 2 uur stoven tot het zacht en gaar is.
  9. Bak de, in blokjes gesneden, aubergine aan in een beetje olijfolie en voeg dit op het laatste moment toe aan de curry.
  10. Maak het gerecht op smaak met de limoenrasp en fijngesneden Thaise basilicum.
  11. Serveer de curry met basmati rijst.

Chef

Dit recept is bedacht door Alexander Middelburg (Van der Valk De Gouden Leeuw).