Groententuin met rode curry

zoetzure bietjes | meiraap | bospeen | romanesco
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten Meiraap / bospeen / romanesco:

Ingrediënten Zoet-zure bietjes:

  • 1 L azijn
  • 1 L water
  • 1 kg suiker
  • 100 g fleur de sel
  • Szechuan peper
  • 20 st kruidnagel
  • 5 st laurier
  • 4 teen knoflook
  • 3 st steranijs
  • 1 tl kardemompoeder
  • 150 g chioggia biet
  • 150 g gele biet

Garnituur:

Bereiding Meiraap / bospeen / romanesco:

  1. Voeg 5 liter water toe aan de CHEF Liquid Concentrate Groenten om er een groentebouillon van te maken.
  2. Breng de groentebouillon met wat fleur de sel aan de kook.
  3. Maak de meiraap, bospeen en romanesco schoon en snijd deze in mooie stukjes.
  4. Blancheer de groenten beetgaar in de groentebouillon; leg ze daarna meteen in ijswater.
  5. Warm de groenten weer apart op in de bouillon en laat uitlekken; bewaar wel wat van het kookvocht.

Bereiding Zoet-zure bietjes:

  1. Breng alle ingrediënten behalve de bieten aan de kook.
  2. Laat deze “zoet-zuur” afkoelen.
  3. Snijd de bieten op de Japanse mandoline zo dun mogelijk en leg de plakjes in de afgekoelde zoet-zuur.
  4. Dep de bieten droog en maak er rolletjes van.

Garnituur:

  1. Zet een steelpan op met de MAGGI Rode Currysaus en warm op zonder te koken.
  2. Verdun eventueel met het overgebleven kookvocht van de groenten.
  3. Giet de rode curry in het bord en plaats de groenten er boven op.
  4. Leg de rolletjes zoet-zure biet ertussen.
  5. Garneer eventueel met dunne plakjes radijs, Basilicum Cress en Affilia Cress.

Chef

Dit recept is bedacht door Ruben Vogel (Van der Valk Goes).

Gebruikte producten in dit recept: