Hertenrugfilet met CHEF Stroganoffsaus, zoetzuur van paprika, dadel en vijgen

Hertenrugfilet / zoetzuur van paprika / dadel / CHEF Stroganoffsaus
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten (10 personen) 

1             kg           hertenrugfilet (schoon)
5             st            paprika
2             dl            olijfolie
10           st            cornichon
5             st            dadels
5             st            vijgen
3             st            rode ui
100         g             honing
50           g             rode wijn azijn
500         g             champignons
200         g             sjalot
3             teen        knoflook
1             pak         CHEF Stroganoffsaus
350         g             Basmati Rijst

Bereiding

  • Zout en peper de herten rug filet.
  • Besprenkel 3 paprika’s met olie en laat deze in een voorverwarmde oven van 250°C poffen.
  • Snijd de cornichon, dadels, vijgen en rode ui en de paprika, kook deze samen met de honing en de azijn tot een compote.
  • Zet de fijngesneden champignons, knoflook, sjalot en de rest van de paprika aan.
  • Voeg de garnituren bij de CHEF Stroganoffsaus
  • Sauteer de hertenrug en braad deze saignant aan laat rusten en verdeel saus en garnituur op passend servies.
  • Kook de rijst gaar en serveer bij het gerecht

Gebruikte producten in dit recept: