Hertensukade

Wildjus
  • 10 porties
  • 543 kcal/p.

Recept

Ingrediënten:

  • 2,5 kg hertensukade
  • 1,6 dl CHEF Liquid Concentrate Wild
  • 1 st ui
  • 1 st wortel
  • 1 st prei
  • 3 st pastinaak
  • 500 gr spruitjes
  • 3 st laurierblaadjes
  • 4 st kruidnagels
  • 6 st peperkorrels
  • 1 st steranijs
  • 10 st jeneverbes
  • 250 gr roomboter
  • 8 st vastkokende aardappels
  • Peper

Bereiding:

  1. Pareer de sukade en schroei deze aan beide zijden aan
  2. Maak de ui, prei en wortel schoon en snijd deze fijn als bouquet
  3. Voeg de kruiden en het bouquet toe aan de sukade en fruit deze er kort mee aan
  4. Blus de sukade af met de CHEF Liquid Concentrate Wild en stoof de sukade langzaam gaar
  5. Kook puree van de pastinaken en blancheer de spruiten
  6. Maak van de aardappeltjes cilinders en vul deze met puree van de afsnijdsels
  7. Haal de sukade uit het vocht als deze gaar is, zeef het vocht en reduceer dit tot jus
  8. Snijd de sukade in porties en serveer deze met het garnituur