Indiase Vegan Curry met Garden Gourmet Filet stukjes, pompoen en kikkererwt

    Recept

    Ingrediënten:

    1        stuks    wortel, brunoise
    1        stuks    ui, brunoise
    4        stuks    sereh
    60      gram    gember
    2        stuks    rode pepers
    4        teen      knoflook
    2        eetl.      gele currypasta (vegan)
    50      ml.        zonnebloemolie
    400    gram    kikkererwten, uit blik
    200    gram    flespompoen, in 2x2 cm blokjes
    450    ml.        Water
    20      gram    CHEF Liquid Concentrate groenten
    400    gram    Garden Gourmet Filet stukjes
    250    ml.        kokosmelk
    40      gram    santen (kokoscrème)
    2        stuks    limoenen, zestes en sap
                           zout en peper

    Werkwijze:

    • Hak de gember, rode pepers en knoflook fijn. Hak de sereh extra fijn. 
    • Fruit de wortel, ui, sereh, gember, rode peper, knoflook en gele currypasta aan in de zonnebloemolie. 
    • Voeg de blokjes flespompoen en kikkererwten toe, en gaar al roerende 5 minuten op laag vuur. 
    • Voeg het water en de CHEF Liquid Concentrate toe en kook voor de helft in. 
    • Voeg de Garden Gourmet Filet stukjes toe 
    • Voeg de kokosmelk en santen toe en gaar nog eens 20 minuten. 
    • Breng op smaak met limoensap en de zestes, zout en peper.