Knolselderij, hazelnoot, zwarte knoflook, curry madras en oost Indische kers

    Recept

    Ingrediënten:

    Knolselderij crème

    800        gram      Knolselderij
    200        gram      Hazelnoot gebrand en gezouten
    50          gram      Boter
    50          gram      CHEF Liquid Concentrate paddenstoel
    2            gram      Cayenne poeder
    4            gram      Zout   

    Zwarte knoflook crème

    50           gram      Yoghurt
    50           gram      Eiwit
    20           gram      Witte aceto
    10           tenen     Zwarte knoflook
    200         gram      Zonnebloemolie

    Curry madras crème

    50           gram      Yoghurt
    50           gram      Eiwit
    20           gram      Witte aceto
    10           gram      Curry madras poeder
    200        gram      Zonnebloemolie

    CHEF Liquid Concentrate Paddenstoelen sap met knolselderij

    10           gram     CHEF Liquid Concentrate Paddenstoel 
    100         gram      Kookvocht knolselderij
    200         gram      Olie curry madras

     

    Krokante hazelnootjes
    Hazelnoot rasp
    Oost indische kers poeder gedroogd
    Oost indische kers

     

    Werkwijze Knolselderij crème:

    • Schil en snijd de selderij in grove stukken
    • Vacumeer samen met de boter
    • Stoom gaar op 100 graden voor 25 minuten
    • Giet de massa af en draai fijn in de thermoblender met de hazelnoten
    • Maak op smaak met cayenne, CHEF Liquid Concentrate paddenstoel en zout

       

      Werkwijze Zwarte knoflook crème:
    • Meng het eiwit, yoghurt, aceto en de zwarte knoflook in een litermaat met behulp van een staafmixer
    • Voeg druppelsgewijs de olie toe totdat je een mooie dikke crème krijgt
    • Maak op smaak met zout indien nodig

    Werkwijze Curry madras crème:

    • Myoteer de curry en laat trekken met de olie
    • Meng de eiwit, yoghurt en de aceto met behulp van een staafmixer
    • Voeg druppelsgewijs de curry olie toe totdat je een mooie dikke crème krijgt
    • Maak op smaak met zout indien nodig

    Werkwijze CHEF Liquid Concentrate Paddenstoelen en knolselderij dressing:

    • Maak een dressing van bovenstaande ingrediënten en serveer bij het gerecht

     Dresseer vervolgens alle componenten op het bord naar eigen inzicht.

    Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!