Kreeft

Broccoli curry / Scheermes
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten:

  • 3 st kreeft
  • Cayennepeper
  • 10 st scheermesjes
  • 500 g broccoli
  • 10 g groene currypasta
  • 175 cc kokosmelk
  • 5 st eieren
  • 20 g vegetal
  • 2 stelen broccoli
  • 160 cc CHEF Natural Schaaldierenfumet
  • 50 cc shiso azijn
  • 70 cc appelsap
  • 8 g mosterdzaad
  • 60 cc druivenpitolie
  • 3 st limoen
  • Zeezout
  • 50 g geroosterde pinda’s
  • 25 g gebruineerde kokos
  • Koriander
  • Mint
  • Dille
  • Zeekraal
  • Witte wijn

Bereiding Kreeft: 

  1. Stop de kreeft in kokend water met cayennepeper
  2. Zet het vuur uit en zet een wekker op 4 minuten
  3. Haal de kreeft uit het kookvocht en laat even schrikken in koud water
  4. Halveer en haal het vlees uit de kreeft

Bereiding Scheermessen:

  1. Bak de scheermesjes in olie en blus af met witte wijn
  2. Dek af met een deksel
  3. Haal de scheermesjes uit de schelpen en snijd in stukjes

Bereiding Broccolipuree:

  1. Kook tien broccoliroosjes in ruim water met zout
  2. Pureer en maak op smaak met groene currypasta
  3. Warm de gesneden scheermesjes hierin op

Bereiding Cremeux van Broccoli:

  1. Meng de groenten met de kokosmelk, eieren, vegetal en de currypasta
  2. Gaar dit geheel in 35 minuten in een stoomoven op 100°C

Bereiding Schaaldieren Vinaigrette:

  1. Meng de CHEF Schaaldierenfumet met de shiso azijn, het appelsap, het mosterdzaad en de druivenpitolie
  2. Breng verder op smaak met zeezout
  3. Rasp 1 limoen en gebruik de andere 2 limoenen voor het sap
  4. Blancheer de 2 stelen van de broccoli en snijd de stelen in dunne plakken

Garnituur:

  1. Garneer met koriander, mint, dille, zeekraal, geroosterde pinda’s en gebruineerde kokos