
Bel:020-5699403
Recept
Ingrediënten:
- 3 st kreeft
- Cayennepeper
- 10 st scheermesjes
- 500 g broccoli
- 10 g groene currypasta
- 175 cc kokosmelk
- 5 st eieren
- 20 g vegetal
- 2 stelen broccoli
- 160 cc CHEF Natural Schaaldierenfumet
- 50 cc shiso azijn
- 70 cc appelsap
- 8 g mosterdzaad
- 60 cc druivenpitolie
- 3 st limoen
- Zeezout
- 50 g geroosterde pinda’s
- 25 g gebruineerde kokos
- Koriander
- Mint
- Dille
- Zeekraal
- Witte wijn
Bereiding Kreeft:
- Stop de kreeft in kokend water met cayennepeper
- Zet het vuur uit en zet een wekker op 4 minuten
- Haal de kreeft uit het kookvocht en laat even schrikken in koud water
- Halveer en haal het vlees uit de kreeft
Bereiding Scheermessen:
- Bak de scheermesjes in olie en blus af met witte wijn
- Dek af met een deksel
- Haal de scheermesjes uit de schelpen en snijd in stukjes
Bereiding Broccolipuree:
- Kook tien broccoliroosjes in ruim water met zout
- Pureer en maak op smaak met groene currypasta
- Warm de gesneden scheermesjes hierin op
Bereiding Cremeux van Broccoli:
- Meng de groenten met de kokosmelk, eieren, vegetal en de currypasta
- Gaar dit geheel in 35 minuten in een stoomoven op 100°C
Bereiding Schaaldieren Vinaigrette:
- Meng de CHEF Schaaldierenfumet met de shiso azijn, het appelsap, het mosterdzaad en de druivenpitolie
- Breng verder op smaak met zeezout
- Rasp 1 limoen en gebruik de andere 2 limoenen voor het sap
- Blancheer de 2 stelen van de broccoli en snijd de stelen in dunne plakken
Garnituur:
- Garneer met koriander, mint, dille, zeekraal, geroosterde pinda’s en gebruineerde kokos