Krokante eendenborst

Saus van fenegriek
  • 10 porties
  • 677 kcal/p.

Recept

Ingrediënten eendenborst:

  • 10 st barbarie eendenborstfilet
  • Zout
  • Peper
  • 2 dl honing
  • Diverse groenten garnituren
 

Ingrediënten saus van fenegriek:

  • 200 g mirepoix
  • 250 g witte uien
  • 100 g sjalot
  • 2 takjes tijm
  • 2 st laurier
  • 8 st peperkorrels (gekneusd)
  • 100 g fenegriek
  • 2 takjes rozemarijn
  • 8 dl rode wijn
  • 100 gr boter
  • 4 dl CHEF Natural Fond Demi Glace

Bereiding Eendenborstfilet:

  1. Pareer de eendenborstfilets en snijd het vel kruislings in
  2. Zout en peper de filets
  3. Leg de filets met de velkant in de honing
  4. Braad de eendenborstfilets aan
  5. Plaats deze in de oven op 80 °C tot de eend rosé is

Bereiding Saus van fenegriek:

  1. Groenten en kruiden aanzetten zonder te kleuren en eventueel wat afsnijdsels van de eend meebakken
  2. Afblussen met de rode wijn en reduceren tot 1/3 deel
  3. Voeg de CHEF Demi Glace toe
  4. Laat de saus reduceren tot de gewenste dikte
  5. Passeer de saus
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout uit de molen
  7. Monteer de saus op met koude boter
  8. Serveer de eendenborstfilets met de saus van fenegriek

Allergenen*:

 

 

 

*Let op: alleen de allergenen in de gebruikte Nestlé producten.