Krokante zeeduivel

Rode currymayonaise / Groene papaja salade
  • 4 porties

Recept

Ingrediënten Krokante zeeduivel:

  • 8 st zeeduivelfilet (à 40 g per stuk)
  • 1 zakje cassave kroepoek
  • 150 g tempurabloem
  • Wodka of spa water

Ingrediënten Rode Currymayonaise:

Ingrediënten Salade van Groene Papaja:

  • 2 el vissaus
  • 2 el CHEF Liquid Concentrate Vis
  • 2 el suiker
  • 1 el rode peper (gehakt)
  • 1 groene papaja
  • 1 el basilicum (gehakt)
  • 2 el cashewnoten (gehakt)
  • 2 el verse koriander (gehakt)
  • 50 ml limoensap

Bereiding Krokante Zeeduivel:

  1. Bestrooi de stukjes zeeduivel met tempurabloem en leg ze koud weg
  2. Maak van de overgebleven tempurabloem en de wodka een yoghurt-dik beslag
  3. Knijp met de hand de cassave kroepoek fijn, deze mag hier en daar nog wel grof zijn
  4. Haal de stukjes zeeduivel door het tempurabeslag en paneer deze dan door de fijngeknepen kroepoek
  5. Frituur de zeeduivel stukjes 2 à 3 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Bereiding Rode Currymayonaise:

  1. Meng de mayonaise met de MAGGI Rode Currysaus en breng op smaak met een paar druppels limoensap
  2. Zet koud weg.

Bereiding Salade van Groene Papaja:

  1. Meng de vissaus en de CHEF Liquid Concentrate Vis met limoensap, suiker, peper, basilicum en koriander
  2. Schaaf de papaja in dunne julienne met een Japanse mandoline
  3. Meng de papaja en de cashewnoten door de dressing.

Serveren:

  1. Leg de gefrituurde stukjes zeeduivel in een bruin snackzakje op een plankje met de mayonaise en de salade apart in authentieke kommetjes
  2. U kunt wodka gebruiken in de tempura omdat dit een krokanter resultaat geeft dan koud water.
  3. Na mise en place 2-3 minuten frituren

 

  

 

 

*Let op: alleen de allergenen in de gebruikte Nestlé producten.