Mexicaanse Mole - Gegrilde Kip - Groene Asperge

Met CHEF Liquid Concentrate Groenten & CHEF Natural Gevogeltefond
  • gemiddeld

Recept

Ingrediënten:

Mole

  • 5            stuks     rode pepers
  • 500        gram     tomaten
  • 1            stuks     grote ui
  • 2            teen       knoflook
  • 1            stuks      onrijpe banaan
  • 0.5         tl             kruidnagelpoeder
  • 1            tl             kaneelpoeder
  • 1            tl             kummelzaad
  • 25          g             amandelen
  • 25          g             pinda's
  • 25          gr            hazelnoten
  • 25          g             pijnboompitten
  • 1            stuks      bloemtortilla
  • 40          g             rozijnen
  • 20          g             CHEF Liquid Concentrate groenten
  • 250        ml           water
  •                              zonnebloemolie
  • 80           g             pure chocolade
  • 2             el            bruine suiker
  •                               zout

 

  • 3            stuks     maiskip
  • 150        ml          kookroom
  • 1            liter        CHEF Naturel Gevogelte fond
  •                             Peper en zout
  • 1             blikje     krokante mais
  • 1             stuks     limoen
  • ½            bos        koriander
  • 1             bos        groene aspreges

Werkwijze Mole:

  • Verwarm de over voor op 220 ºC. Snijd de pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijd ze in stukken. Snijd de tomaten in vieren.
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Pel en snijd de banaan in stukken.
  • Rooster de pepers, tomaten, knoflook en ui bruin in de oven en rooster de specerijen in een droge koekenpan. Rooster de banaan ook in een droge koekenpan.
  • Rooster alle noten en de pijnboompitten in een scheutje olie in de koekenpan. Bak in een laag olie de tortilla krokant en breek hem in stukken. Pureer dit alles met de rozijnen en bouillon in een blender of keukenmachine. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de saus toe. Draai het vuur laag en laat de saus circa 45 minuten zachtjes koken.
  • Breek de chocolade in stukken en voeg ze met de suiker toe.

 

 

Werkwijze verder:

  • De maiskip uitbenen en van de “afsnijdsels” een farce draaien, deze op smaak brengen met de koriander, limoen en krokante mais
  • Deze samen met de uitgebeende maiskip inrollen (vel kant naar buiten) verder met plastic oprollen en in een vacuumzak doen en vacumeren samen met de ingekookte CHEF Natural Fond gevogelte. De vacuumzak in een waterbad leggen van 65°C gedurende 45 min.
  • Direct op ijswater terug koelen en een nacht goed laten doorkoelen.
  • De kip portioneren en grillen tot de gewenste kleur.
  • De groene asperges schoonmaken en deze branden met een gasbrander. Dan even laten afkoelen en portioneren en besprenkelen met olijfolie en iets limoen rasp
  • Gerecht afmaken; Mole in het midden van het bord, daaromheen de gegrilde kip en de groene asperges. En de groene creme. Afgarneren met verse kruiden.

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!