Pasta Bolognese met Garden Gourmet Vegetarisch gehakt

  • 10 porties

Recept

Ingrediënten:

800    gram    Garden Gourmet vegetarisch gehakt
3        eetl       olijfolie
2        stuks    fijngesnipperde uien
3        stuks    brunoise gesneden wortel
2        stuks    brunoise gesneden bleekselderij
5        stuks    fijngesneden knoflook
350    gram    brunoise gesneden champignons
3        eetl       Tomatenpuree
600    gram    Buitoni tomaten salsa
15      gram    CHEF Liquid Concentrate Groenten
2        eetl       gesneden verse oregano
300    ml         water
                        zwarte peper uit de molen

 

Voor serveren:

800    g           gedroogde pasta of volkorenpasta
80      g           geraspte Italiaanse kaas (Parmezaan)
                        Vers geplukte basilicum

Werkwijze:

  • Verhit de olie en bak de uien, wortel, selderij, knoflook en champignons voor 5-10 minuten totdat de groenten gaar zijn (niet kleuren) voeg alle andere ingrediënten toe, behalve het Garden Gourmet gehakt. En laat 5-10 minuten inkoken zodat de saus dikker wordt.
  • Kook de paste in een grote pan met ruim water en zout, gedurende de instructies op het pak van de pasta. Zeef de paste, mar bewaar 3-4 eetlepels van het kookvocht.
  • Voeg ondertussen het bevroren gehakt toe aan de tomatensaus en laat alles 3-4 minuten door koken, en voeg het kookvocht eventueel toe mocht dit nodig zijn.
  • Serveer de Spaghetti Bolognese met de geraspte kaas en basilicum erbovenop.