Pulled Paddenstoel

Recept

Ingrediënten:

4          stuks    Kingboleten

Marinade:

1          theelepel         Knoflookpoeder
1          theelepel         Ui poeder
1          theelepel         Gemberpoeder
1/2       theelepel         Gerookte paprikapoeder
1          theelepel         Paprikapoeder
1          theelepel         Mosterdpoeder
2          theelepel         Kerriepoeder
2          theelepel         5-spice poeder
1          theelepel         Selderij zout
4          theelepel         Donkere bbq saus
1          stuks               Citroenrasp
4          theelepel         Tomatenpuree
3          stuks               Gesnipperde sjalotte
2          deciliter           Sojaolie
Peper en zout

Yoghurt saus:

2          dl        Yoghurt 
2          stuks   Verse knoflook gehakt
1          st         Citroen 
1/2       dl         Olijfolie 

Kruimelig aardappeltje:

4          stuks    Aardappel
Boter
Melk

Crème van zand wortel:

4          stuks    Zandwortel 
2          stuks    Sjalotten
2          dl         CHEF 100% Naturel Gevogeltefond 

 

Waterkress

 

Werkwijze Pulled Paddenstoel:

  • Snij de kingboleten over de lange kant doormidden, bak ze op de vlakke kant goudbruin
  • Leg ze in een ovenschaal en dek af met zilverfolie doe ze dan in een voor verwarmde oven die op 160 graden staat doe ze dan 30 min in de oven daarna af
  • De kingboleten laten koelen en uit elkaar trekken met 2 vorken op smaak brengen met de marinade.

 

Werkwijze Marinade:

  • Verwarm alle olie en zet daar de sjalotten in aan goudbruin voeg alle specerijen eraan toe en als laatst de tomatenpuree en bbq saus en citroenrasp.
  • Dit is je basis pulled pork marinade die we gaan gebruiken voor de paddenstoel

Werkwijze Yoghurt saus:

  • Alles mengen met een garde tot gladde creme en opmaak brengen met peper en zout

Werkwijze kruimelig aardappeltje:

  • Kook de kruimelige aardappel gaar  en laat deze afkoelen. Snij de boven kantjes er af en schep die met een lepel leeg.
  • er gaatjes in zodat je bakjes krijgt maak van de aardappel dat je er uit heb gehaald een smerige aardappel puree

Werkwijze crème van zand wortel:

  • Was de wortels goed schoon smeer ze licht in met olie en strooi er wat zeezout over.
  • Rooster ze gaar in een oven die op 180 graden staat daarna afkoelen en trek je de schil eraf en
  • Snij in blokjes.
  • Zet in een steel pan een beetje olijfolie en sjalotje aan voeg de wortel toe blus af met groente bouillon.
  • Kook iets in dat de bouillon mooi om de wortel zit en draai dit dan fijn in een keuken machine 

 Serveer met wat waterkers salade en dresseer vervolgens alle componenten op het bord naar eigen inzicht.

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!