Rilette van gestoofde rundersukade

met truffel/aardappelmousseline, zoetzure appel & rode biet
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten Gestoofde rundersukade:

Ingrediënten Aardappelmousseline:

Garnering:

  • 1 st zoetzure appel
  • 350 g rode biet (gekookt)
  • 5 st Roseval aardappel

Bereiding Gestoofde rundersukade:

  1. Braad de rundersukade aan in wat boter met olie, in een pan met een dikke bodem.
  2. Breng in een andere pan de CHEF Rode Wijnsaus met CHEF Natural Kalfsfond en water aan de kook.
  3. Voeg de laurier en de tijm toe.
  4. Kook de rundersukade hier in gaar (ongeveer 2 uur).
  5. Haal het vlees uit de saus en snijd in mooie stukken.

Bereiding Aardappelmousseline:

  1. Breng het water met melk, room en de aardappelpureepoeder aan de kook.
  2. Het moet een dunne vloeibare substantie worden.
  3. Voeg de CHEF Natural Gevogeltefond en de truffelolie toe.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul een kidde (sifonspuit) af met de aardappelpuree en zet deze onder druk met een koolzuurpatroon.

Garnering:

  1. Snijd de appel in blokjes en blancheer deze kort.
  2. Snijd de bietjes in kleine blokjes.
  3. Snijd mooie dunne spaghetti van de Roseval aardappelen op de Japanse mandoline.
  4. Frituur de aardappelspaghetti op 180°C.
  5. Breng daarna op smaak met zout en peper.

Chef

Dit recept is bedacht door Harry Kaan (Van der Valk Nootdorp).

Gebruikte producten in dit recept: